Знаменитостите, които спечелиха първия си Оскар тази година

При раздаването на наградите Оскар тази година съвсем очаквано доминира “Опенхаймер”. Биографичният епос на Кристофър Нолан спечели общо 7 награди от 13 номинации, като още по-вълнуващото е, че трима от главните замесени във филма получиха първите си Оскари. Ето кои са те, както и останалите знаменитости, които вече могат да се похвалят със същото, подбрани от Just Jared.
Кристофър Нолан
2024 г. определено е късметлийска за Кристофър Нолан, тъй като му донесе цели два първи Оскара накуп – за най-добър режисьор и най-добър филм – за “Опенхаймер”.
Робърт Дауни Джуниър
В кариерата си досега Робърт Дауни Джуниър е бил номиниран за Оскар три пъти. Именно с участието си в “Опенхаймер” обаче спечели първото си отличие – за най-добър актьор в поддържаща роля.
Килиън Мърфи
Отново триумф за “Опенхаймер” и Килиън Мърфи, който грабна статуетката за най-добър актьор в главна роля. Това беше първа номинация и съответно първа спечелена награда Оскар за ирландеца.
Да’Войн Джой Рандолф
Тя също бе номинирана за Оскар за първи път тази година. И победата не ѝ се изплъзна. Да’Вайн Джой Рандолф от “Заседнали” спечели в категорията за най-добра актриса в поддържаща роля.
Жюстин Трие и Артур Харари
Европейският филм, който покори американските Оскари тази година, бе “Анатомия на едно падане”. Сценарият му е написан от режисьорката Жюстин Трие и Артур Харари, които заслужено грабнаха Оскара.
Тошио Сузуки
Анимационният филм, който пък бе оценен високо не само от Оскарите, но и от други важни награди, като БАФТА и Златните глобуси, е “Момчето и чаплата” на режисьора и сценарист Хаяо Миядзаки. Той вече е печелил Оскар, но пък отличието е първо в кариерата на продуцента на филма – Тошио Сузуки.
Корд Джеферсън
Първия си Оскар Корд Джеферсън получи за най-добър адаптиран сценарий за филма American Fiction.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Сидни Суийни и Анджелина Джоли - като две капки вода

Годината може да е 2024-а, но звездите на Оскарите са обърнали поглед към златните години на Холивуд. Вдъхновени от класически дизайн линии или знакови визии на легендарни кино икони, те предложиха наистина красива гледка на червения килим в Лос Анджелис. Сидни Суийни, която е представител на настоящето поколение звезди, също […]

Subscribe US Now