220 състезатели участват в Европейското първенство по ветроходство

Във Варна беше открито Европейското първенство по ветроходство в клас ILCA. 220 състезатели от 45 държави се впускат в битка за европейското злато в двата олимпийски класа ILCA 6 и ILCA 7. Това се явява първо сериозно състезание за новия олимпийски цикъл и в него се впускат както участници с добри класирания от Токио, така и шампиони от младежките форуми, които предстои да атакуват олимпийското злато в Париж през 2024. Начало на шампионата беше дадено в неделя с тържествена церемония с участието на президента на Българска федерация по ветроходство Росен Марангозов, вицепрезидента на EurILCA Златко Якелич и други. Поздравления към присъстващите отправи представителя на Община Варна, дирекция “Спорт” Данчо Илиев.

 

Главен съдия на форума е Тодор Иванов, а гонките стартират всеки ден от 12:00ч. в зоната за отдих на пристанището, на метри от брега. Европейското първенство се организира от СК „Черно море Бриз“, Българската федерация по ветроходство, Министерството на младежта и спорта и Община Варна, с подкрепата на “Пристанище Варна” ЕАД.

Next Post

Поднесоха цветя на паметника на Махатма Ганди във Варна

Цветя на паметника на Махатма Ганди във Варна бяха поднесени на 2-ри октомври, рождена дата на индийския хуманист, обявена от ООН за Ден на мира и ненасилието. На събитието присъстваха посланикът на Индия в България Н. Пр. Санджай Рана, Коста Базитов, заместник-кмет на общината и много граждани. Паметник, който е […]

Subscribe US Now