5 от най-грозните породи кучета в света

Като горди стопани на куче, макар и непородисто, винаги сме го намирали за най-красивото в света. Сигурни сме, че положението е същото с всички хора, които имат домашни любимци. Точно както всеки човек намира детето си за очарователно, така и всеки стопанин мисли същото за животинката си.
Истината е обаче е, че има някои наистина много грозни породи кучета. Убедени сме, че ако са част от семейството ни, със сигурност ще ги обичаме много и ще ги намираме за красиви, погледнати отстрани обаче, истината е друга. Да видим пет такива породи, подбрани от Pet Helpful.
Китайско гребенесто куче
Едно от най-грозните кучета в света, това немилостиво малко куче винаги участва в конкурси за най-грозно куче и често ги печели. Най-познатият и най-непривлекателния вид на от тази порода е без козина, с изключение на някои косми на върха на главата, ушите, краката и опашката. Ето защо много често китайското гребенесто куче е наричано голо куче.
Въпреки вида си тази порода е изключително любвеобилна. Обича да играе със стопаните си и се чувства добре в апартамент. С ръст 22 и 33 см в раменете и тегло само между 5 и 12 килограма, китайското гребенесто куче живее между 10 до 12 години.
Мексиканско голо куче
Мексиканското голо куче, известно още с името Ксолоитцкуинтли, е ефектен домашен любимец, който със сигурност ще привлича всички погледи, където и да се появи.
Мексиканското голо куче е една от най-древните породи. То е от така наречените примитивни породи и е една от националните гордости на Мексико. Името на породата означава името на бог Ксолотъл в съчетание с думата итцкуинтли, която на езика на ацтеките е означавала куче.
Пули
Пули е унгарска порода кучета, която съществува от векове. Предполага се, че тези удивителни четириноги са наследници на палета, подвизавали се през девети век.
Не е напълно ясно кои са точните участници в селектирането на пули, но е сигурно, че това това са едни от първите овчарски кучета, които познаваме днес. Смята се също така, че породата е предшественик на пуми-разновидност, която също се цени заради пастирските си качества. Освен че е най-популярното овчарско куче в родината си, пули е и палето с най-атрактивен външен вид, напомнящ за прическата на Боб Марли.
Неаполитански мастиф
Неаполитанските мастифи са известни с чудовищно големите си глави, пълни с гънки и рошави коси, постоянно набръчкано чело и тъжни очи. Има дори бръчки около предните крака. Тъй като мастифът се развива в Италия като пазач, той е голям и мощен, с височина на раменете между 66 до 73 см и тегло между 50 и близо 70 кг. Някои мъжките екземпляри от тази порода могат да достигнат до 90 кг.
Макар и да попада в класацията на топ 10 най-грозни кучета и въпреки огрмните си размери, неаполитанският мастиф е много любвеобилна порода, която обича да е близо до стопаните си. Ето защо е подходяща за отглеждане от семейства с деца.
Английски бултериер
Бултериерът е здраво сложено куче с добре равити гърдни мускули. Имат дълга, силна глава с яйцевидна форма и римски нос. Най-обичайният цвят за тази порода е бял, често с цветна маркировка на главата или понякога на гърба. Те също могат да бъдат черни, тигрови, червени, светлокафяви или трицветни. Възрастните са около 45 см височина и 33 кг тегло. Както някои хора казват: “Толкова са грозни, че чак са сладки.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как се сбогуваха Мат Лебланк и Кортни Кокс с Матю Пери

Малко след внезапната смърт на Матю Пери, колегите му от хитовия телевизионен сериал “Приятели” – Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър направиха съвместно изявление. “Всички сме опустошени от загубата на Матю. Бяхме нещо повече от партньори в актьорството, бяхме повече от колеги. Ние сме семейство”, […]

Subscribe US Now