82-годишната актриса, която позира гола за Vogue

Преди три години Джуди Денч става най-възрастната знаменитост, която се е появявала на корица на британския Vogue. Тогава тя е на 85 години.
Изданието, което има над един век история, продължава да се променя заедно със света, който ни заобикаля и да отразява съвременната реалност. Разбира се, през призмата на модата, изкуството, културата и историите на значими за времето ни личности.
Британският Vogue още веднъж се доказва като едно от най-толерантните и приемствени списания, когато през април представя първите си модели с увреждания. Този момент главният му редактор Едуард Енинфул определя като един от най-гордите в кариерата си.
С юлския си брой изданието отново ни изненадва приятно. Корицата му задава мотивиращата тема “гордост и радост” – две думи, които са олицетворение на дамата, която е избрана за корицата.
Обвита в син сатен, окичена с перли и със закачлив поглед през мрежеста шапка е 82-годишната актриса Мириам Марголис. Тя се появява за първи път на корица на британския Vogue и изцяло разкрива себе си на читателите.
Тя смело заявява, че за нищо на света не би била хетеросексуална и се чувства щастлива точно такава, каквато е. Още повече, че никога не е изпитвала срам заради сексуалността си. “Гейовете сме големи късметлии, защото не сме конвенционални”, споделя тя.
Освен с откровеността си Мириам Марголис е известна, разбира се, най-вече с работата си. Сред най-популярните филми с нейно участие са “Хари Потър”, “Невинни години” и “Краят на дните”, където си партнира с Арнолд Шварценегер.
Когато е на 25 години, през 1966 г., хомосексуалността е все още незаконна. И въпреки че това не ѝ попречва да признае истината за себе си на родителите си, признава, че предпочита да не им бе казвала. Причината – те просто не приемат нейната сексуалност. “Това ги нарани, а аз не искам да наранявам хората”, споделя Мириам Марголис.
За съжаление тя преживя още немалко тежки моменти, когато губи 34 свои приятели по време на кризата с ХИВ през 80-те години.
“Никога не съм изпитвала срам от това, че съм гей или нещо подобно. Знаех, че не е престъпно, защото това бях аз. Нямаше как да съм престъпник”, разказва още актрисата.
Но за човек, който е преодолявал доста трудности в живота си, успява да запази високия си дух и доброто си чувство за хумор. Често шегите ѝ стават заразни, когато ги споделя на колеги и приятели.
По думите на Мириам Марголис това нейно качество е израз на силната ѝ позиция, на това, че не се страхува да бъде такава, каквато е.
“Всички сме толкова несигурни. Хората са уплашени през толкова голяма част от времето, а това, което винаги съм се опитвала да направя, е да накарам хората да се чувстват добре със себе си.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Татяна: Дала съм си почивка от мъжете, а с Благой сме... БЛИЦ TV

Певицата Татяна е гост в новия епизод на подкаста “Не съм такъв човек”, за да разкаже повече подробности от участието си в “Сървайвър” и какви емоции е натрупала от 3-месечното си пребиваване в Доминикана.  Фолк звездата говори открито за сформиралата се “чалга коалиция”, за отношенията си с Благой Георгиев и […]

Subscribe US Now