Не милиарди, а много повече – ще стане ли Илон Мъск първият трилионер в света

Илон Мъск е на път да стане първият трилионер в света до 2027 г., според нов доклад на Informa Connect Academy. Констатацията на групата, която проследява богатството, за шефа на производителя на електрически автомобили Tesla, частната компания SpaceX и социалната платформа X (преди Twitter) произтича от факта, че богатството на Мъск расте със среден годишен темп от 110%.
Според индекса на милиардерите на Bloomberg той се оказва и най-богатият човек в света с 251 милиарда долара, след като докладът на академията за 2024 Trillion Dollar Club започна да се разпространява преди броени дни.
Анализът на академията предполага, че основателят на бизнес конгломерата Гаутам Адани от Индия ще стане вторият, който ще постигне статут на трилионер. Съобщава се, че това ще се случи през 2028 г., ако неговият годишен темп на растеж остане 123%.
Дженсън Хуанг, главен изпълнителен директор на технологичната фирма Nvidia, и Праджого Пангесту, индонезийският енергиен и минен магнат, също може да станат трилионери през 2028 г., ако траекториите им се запазят.
Бернар Арно, собственикът на LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton и третият най-богат човек в света с около 200 млрд. долара, е на път да достигне трилион долара през 2030 г. – същата година като Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор на Meta, пише Guardian.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Милиардерка, но без най-голямото богатство - защо Селена Гомес не може да има деца

В последните години животът на Селена Гомес е истинска въртележка от емоции и събития. Тя преживя раздяла с Джъстин Бийбър, лупус, трансплантация на бъбрек, биполярно разтройство и какво ли още не. Избра да се оттегли от музикалната сцена заради всички негативи на славата, но пък създаден успешен бизнес с козметика […]

Subscribe US Now