За Бил Гейтс пенсионирането е “ужасно” – ето какви са плановете му

Въпреки че е на 68 години и притежава 138 милиарда долара, в плановете на Бил Гейтс за близкото бъдеще не фигурира възможността за пенсионира. Основателят на Microsoft, който освен с технологии, се занимава активно и с филантропска дейност, на този етап не вижда за себе си друга възможност, освен да продължава все така на пълен работен ден.
Бил Гейтс не крие, че негов пример за подражание е дългогодишният му приятел Уорън Бъфет, който дори на преклонната възраст от 94 години продължава да посещава офиса на компанията си Berkshire Hathaway.
И се надява и неговото здравословно състояние да му позволи да прави същото, когато остарее. Това разбираме от трейлъра на документалната поредица на Netflix What’s Next? The Future With Bill Gates, Чиято премиера е след дни.
Бил Гейтс, както и много други милиардери, си е поставил големи цели, които изискват не само много средства, но и време, за да бъдат осъществени. Той инвестира близо половината от солидното си богатство в разработването на потенциални решения за различни глобални проблеми – като разпространяващи се болести, климатични промени, бедност, достъп до образование и медицинска грижа.
Една от основните и най-важни цели за милиардера и неговата фондация, която основаха заедно с вече бившата му съпруга, е да намалят максимално разпространението на малария и полиомиелит, както и отново да редуцират наполовина детската смъртност – от 5 на 2.5 милиона случая годишно. А това, както се досещаме, не става за година, две, дори 10. 
Затова Бил Гейтс е решен поне още десетилетие да продължава да работи със същото темпо. А аз здравето му го позволи, ще са още 20 и дори 30 години, за да успее да изпълни максимум от целите си.

Разбира се, милиардерът днес не работи, както когато е бил на 20 и уикендите и ваканциите са били тема табу за него. И именно по това време Уорън Бъфет е бил този, който го е посъветвал да намали темпото и да не запълва всяка минута от графика си, за да може да бъде пълноценен по-дълго напред в годините, пише CNBC.
Днес Бил Гейтс съветва всички да си взимат почивка, когато усетят, че имат нужда от нея. Той например най-обича да играе тенис и чете книги на различна тематика всеки ден по три часа. А, и си взима истински ваканции, на които пътува, релаксира и забравя за работните ангажименти.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво събра Дженифър Лопес и Бен Афлек отново заедно почти месец след развода

Преди вече почти месец научихме, че Дженифър Лопес е подала молба за развод от Бен Афлек. Бракът им продължи две години, но както се е разбрало от уточнение в документите, раздялата се е случила още през април тази година. Откакто стана ясно, че и вторият им опит да изживеят любовната […]

Subscribe US Now