Григор Димитров загуби точки, но остава в топ 10

До момента годината е изключително успешна за Григор Димитров, защото той най-после успя да се върне в топ 10. А с представянето си през последните месеци задържа позициите си.
Краят на сезона обаче е все по-близо, а с това и шансът най-добрият български тениист отново да изгуби мястото си в най-добрите 10.
С актуализацията на резултатите в началото на тази седмица виждаме, че Григор Димитров е загубил цели 260 точки, защото не е успял да защити постигнатото на този етап сезона спрямо миналата година. Той все още е под номер 10, но разликата със Стефанос Циципас, който е зад него, става още по-малка – едва 135 точки. 
Но пък тази седмица трябва да видим и двамата в действие. Димитров ще започне участието си в Nordic Open в Стокхолм от осминафиналите. Той ще играе с победителя от мача между Куентин Халис и Сумит Нагал.
Колкото до Циципас, той също ще играе директно на осминафиналната фаза, но на European Open в Антверпен. Най-голям губещ на този етап от сезона се оказва Хуберт Хуркач. Унгарецът загуби 1000 точки, с което и четири места в ранглистата на ATP.
По този начин Хуркач вече не се намира в топ 10, а под номер 12. Няма разместване в първите пет, където са Яник Синер, Карлос Алкарас, Александър Зверев, Новак Джокович и Даниил Медведев.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Синът на Линда Еванджелиста и доведен син на Салма Хайек вече на 18 - как двете отбелязаха рождения му ден

От кратката си връзка с Франсоа-Анри Пино Линда Еванджелиста има едно дете – Августин Джеймс Еванджелиста. Моделът и френския бизнесмен не са имали брак и са се срещали за едва няколко месеца в края на 2005 г. и началото на 2006 г. Когато ражда сина си, Линда Еванджелиста дори отказва да […]

Subscribe US Now