Алек Болдуин с ново обвинение в убийство

Повече от две години след трагичния инцидент на снимачната площадка на филма Rust, съдебната сага продължава все така да не намира своя край. Припомняме, че през октомври 2021 г., със зареден реквизитен пистолет актьорът Алек Болдуин стреля и убива операторката Халина Хътчинс и ранява режисьора Джоел Соуза.
Раненият, който е прострелян в рамото, по-късно е пуснат след престой в болница. Малко след това става ясно пък, че за стрелбата срещу него няма да бъдат повдигани обвинения.
Както Алек Болдуин, така и отговорникът по оръжията на снимачната площадка Хана Гутиерес-Рийд, обаче бяха обвинени в непредумишлено убийство. И двамата се признаха за невинни.
Докато процесът на Гутиерес-Рийд продължава с нова дата, определена за 21 февруари 2024 г., то междувременно около Алек Болдуин има други, доста неприятни новини.
Въпреки че той досега винаги е отричал да е натискал спусъка, му е повдигнато ново обвинение в непредумишлено убийство. А то идва девет месеца след оттеглянето на наказателните обвинения срещу актьора.
През април 2023 г. прокурорите отхвърлиха обвинението, но в изявление обявиха, че имат право да повдигнат повторно обвинение срещу актьора. “Това решение не освобождава г-н Болдуин от престъпна вина”, бяха думите им.
След това решение адвокатите му споделиха, че са доволни от резултата и че “насърчават правилното разследване на фактите и обстоятелствата на този трагичен инцидент”.
Ето че сега обаче срещу актьора е повдигнато ново обвинение. В правните документи е посочено, че Алек Болдуин е обвинен в непредумишлено убийство заради “небрежно използване на огнестрелно оръжие без необходимото внимание или предпазливост”.
Представител на Алек Болдуин засега не е коментирал, но адвокатите му Люк Никас и Алекс Спиро са казали, че очакват “с нетърпение нашия ден в съда”, цитирани от E! News.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато Новак Джокович унижи съперника си и гледа към нов рекорд

Новак Джокович продължава убедително да върви към пореден финал на Australian Open в опит да спечели своята 11-та титла от турнира. През уикенда световният номер едно не остави никакви шансове на Адриан Манарино, побеждавайки го с 3-0 сета. Но по-впечатляващото бе, че за всички тези сетове сърбинът даде на опонента си само […]

Subscribe US Now