Арестуваха ром, запалил българското знаме

Досъдебно производство е образувано срещу 16-годишно момче от ромски произход заради опетняване на знамето на Република България. Младежът запалил трибагреник, който бил окачен на пилон пред училището в село Царевци. Момчето живее в същото населено място. Това съобщиха на извънреден брифинг във Варна от Специализираната прокуратура, предаде репортер на Moreto.net.

16-годишният Хасан се качил върху козирката на сградата и откачил знамето, след което го запалил пред очите на приятелите си, с които се бил събрал в двора на школото. Сигнал за случилото се на 2-ри април е подала директорката на учебното заведение. Момчето не е ученик във въпросното училище, но посещава занятия в Провадия.

Според прокуратурата има доказателства, че непълнолетният извършител е употребил алкохол. Той няма други подобни провинения. Пред разследващите не е пожелал да даде обяснение за стореното. Психиатричната експертиза е категорична, че обвиняемият може да носи отговорност за постъпките си.

За подобно провинение законът предвижда 2 години лишаване от свобода, но тъй като младежът е непълнолетен, то ще се редуцира, няма и да бъде глобен.

Next Post

Откриха новата сграда на Колежа по туризъм във Варна

Новата сграда на Колежа по туризъм към Икономическия университет във Варна бе открита днес. На тържеството присъстваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, ректорът на университета проф. Пламен Илиев, народни представители, гости от други висши учебни заведения. „Днес откриваме обект, […]