Българинът с награда BAFTA за най-добра музика за играта на 2024 г.

Вчера, 11 април, се проведоха 20-ите награди на британската академия за филмово и телевизионно изкуство BAFTA Game Awards.
В една от най-важните категории – тази за най-добра игра на годината, бе отличена Baldur’s Gate 3. Ролевата игра, базирана на Dungeons&Dragons, грабна общо пет награди. Сред тях бе и тази за най-добра музика, за която заслугите са на българина Борислав Славов, разбираме от БНР.
Награждаването е отразено и от BBC, които пишат, че след получаването на статуетката, българският композитор трудно е сдържал сълзите си и е благодарил за “този специален момент в живота ми”.
“Вярвам, че ако не оставите частица от сърцето си в музиката, никой не може да ѝ се наслади… Бих искал да благодаря на всеки един от вас в тази зала”, допълва още той.
За родения през 1973 г. Борислав Славов знаем, че всъщност няма музикално образование и започва музикалната си кариера относително късно. Завършил е компютърни науки в Софийския университет и няколко години работи в софтуерна компания, преди да се насочи изцяло към композирането и продуцирането на музика за видеоигри.
Един от композиторите, повлияли творчеството му е Ханс Цимер, с когото дори са работили заедно. През 2011 г. двамата записват музиката към втората играта от шутър поредицата Crysis.
Борислав Славов е композирал музиката и на друга отличена с BAFTA виедоигра – наградената за най-добра мултиплейър видеоигра Divinity: Original Sin II.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как изглежда най-малката дъщеря на Анджелина Джоли

Всички шест деца на Анджелина Джоли са винаги неотлъчно до нея и често показват подкрепата към майка си и на червения килим. Неведнъж сме виждали актрисата в компанията на децата ѝ на различни събития, като на поредното такова тя е придружена от най-малката си дъщеря – Вивиан. Изобщо не е […]

Subscribe US Now