Титлите (и доходите), които Уилям и Кейт наследиха

Смъртта на кралица Елизабет стана причина много от досегашните титли в кралското семейство да бъдат променени. Разбира се, най-съществената промяна е, че след повече от 70 години Великобритания отново има крал.
Но също така вече разполага с нови принц и принцеса на Уелс.
Стана ясно, че Чарлз III предаде титлата си на първородния си син без излишни церемониалности. Това стана в първото му официално обръщение към нацията ден след смъртта на кралицата. Така пък досегашната херцогиня на Кембридж Кейт Мидълтън вече е “принцеса на Уелс” – титла, с която цял свят свързваше покойната й свекърва принцеса Даяна.
Според информацията на Кенсигтънския дворец, цитирана от ВВС, Мидълтън е казала, че ще се “уповава на историята”, но “с поглед към бъдещето, защото искам да изградя собствения си път”. Формално преди Чарлз да стане крал, съпругата му Камила също разполагаше с титлата принцеса на Уелс, но не я използваше.
От сега нататък като към принцове и принцеса на Уелс трябва да се обръщаме и към трите деца на Уилям и Кейт – Джордж, Шарлот и Луис. Семейството наследява от Чарлз и титлата херцози на Корнуол, както и самото херцогство, което се простира на впечатляващите 52 хил. хектара земя и миналата година донесе на Чарлз доход от 21 милиона британски паунда.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Ангел поля изгонването от "Фермата" с плеймейтки и силиконки

Един от колоритните ветерани във „Фермата“ 8 напусна риалитито по bTV след епична мъжка схватка. Той обаче хич не потъна в меланхолия и тъга, ами спретна невиждан купон във фермата в село Железница със свои съотборници, сред които бяха и най-красивите риалити героини като Антония Сандова и плеймейтката Женета Осипова. […]