Имало ли е изневяра в шведското кралско семейство

Остават две седмици, докато принц Даниел от Швеция духне свещичките по повод старта на петото си десетилетие. Именно по този повод кралската особа решава да застане под светлината на прожекторите, за да даде най-откровеното си интервю, в което отворя сърцето си, за да говори за някои от проблемите в личния си живот. Съпругът на принцеса Виктория споделя за някои от най-трудните и значими глави от живота си – от бъбречното му заболяване и последвалата трансплантация до слуховете за брачна криза, които заплашват връзката му.
Непубликувани подробности за неговото бъбречно заболяване и трансплантация
Това е първият път, когато принц Даниел взема думата, за да разгледа по толкова обширен начин проблемите, които са засегнали най-много интимния му живот. Въпреки че през 2019 г. той даде интервю за шведския канал TV4, в което разказа как най-мрачните му дни се дължат на бъбречното му заболяване, състояние, което налага диализа, трансплантация на бъбрек, взет от баща му Оле Вестлинг и приемане на имуносупресори, принц Даниел има още какво да сподели. Разкритията на съпруга на принцеса Виктория са част от репортаж по канал STV1, озаглавен “50 години принц Даниел”, специално заснет по повод наближаващата му 50-годишнина, която ще отбележи на 15 септември.
Показвайки най-личната си страна, съпругът на наследницата на шведския трон отговоря на въпросите на журналистката Карина Бергдфелд, повечето от които много директни. Принцът говори както никога досега за степента на сериозност на здравословното му състояние, преди да премине през операционната зала през 2009 г. Въпреки че той уверява, че не е достигнал крайността да бъде на ръба на смъртта от споменатото заболяване, от което страда от години, тъй като е имал алтернативата на диализата, все пак квалифицира трансплантацията си като операция, “без която е щял да умре”. В допълнение към израза на дълбоката си благодарност към баща си, че му е дал години живот и към медицинските специалисти за тяхната похвална работа, той разкрива, че не е имал никаква усложнения след процедурата – интервенция, която се е развила “повече или по-малко перфектно”.
Принцът споделя, че няма усещането за “чужд орган”, но приема лекарства “всеки ден, за да се увери, че бъбрекът е добре”: “Стотици хора се редят на опашка, за да получат орган. Ужасно е да не си здрав и да чакаш година след година за дарение. Някои не издържат на чакането”, разсъждава той, като се възползва от телевизионното си интервю, за да призове сънародниците си попълват карти в болницата, с които да заявят желанието си за донорство, ако нещо с тях се случи.
Истината за твърденията за брачна криза
По време на разговора между принц Даниел и неговия събеседник, главният герой на вечерта се спира и на друг проблем, който удря тежко шведското кралско семейство миналата година: спекулациите за възможен развод със съпругата му, с която той има десетилетна история на безусловната любов. През февруари 2022 г. престолонаследниците излязоха с необичайно изявление, в което категорично отрекоха, че преживяват лош период в отношенията си. “За да защитим нашето семейство, искаме да изясним веднъж завинаги, че твърденията, които се разпространяват сега, са напълно неоснователни”, се казва в част от текста, публикуван от шведския кралски двор.
Това е първият път, когато кралската двойка надига глас, за да разреши спора с този “негативен слух, разпространен относно личните ни отношения”, който сочи “предателство във връзката и предстоящ развод”. Сега, с перспективата, която дава хода на времето, принц Даниел си припомня споменатия “неприятен фалшив слух, който преживяхме и който имаше важни последствия”, както посочва: “Много приятели от Швеция, а също и от чужбина се свързаха с нас да ни попитат дали наистина имаме проблеми в брака. Стигна до ниво, което ни накара да почувстваме, че не можем да го приемем и просто да си мълчим, защото става по-сериозно.”
Именно защото коментарите не спират, бъдещата престолонаследница и съпругът ѝ решават да се произнесат като публикуват официално становище по въпроса, което подписват и което е одобрено от монархът и съпругата му – изявлението, което е изключение от правилото, защото обичайно кралските особи не опровергават слухове, уточняват от Hola.
В него те уточняват, че любовта, връзката и химията помежду им продължава да бъде така силна, както от деня на сватбата им и всякакви твърдения, че двамата са в брачна криза, са напълно неоснователни. Принц Даниел уточнява, че бракът им продължава да бъде все така “щастлив и непоклатим”.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато Кейт и Пипа са супер тандем

Да се ожени за Кейт Мидълтън определено е най-доброто решение, което принц Уилям е взимал през живота си. Той има до себе си красива жена, страхотна майка и съпруга и отдадена на службата си към към кралския двор принцеса. А един ден ще бъде достойна съпруга на британския крал. Кейт обаче идва […]