Дуа Липа ли е най-влиятелната личност в света за 2024 г.

От 1999 г. насам американското списание Time публикува списъка си с най-влиятелните личности за годината. За разлика от други подобни класации, тук няма съревнование кой да бъде на челно място. Присъствието сред стоте имена е въпрос на чест и зависи най-вече от преценката на екипа на изданието до каква степен известните личности са повлияли на процесите на промяна в света.
Първият списък от 1999 г. след обширна дискусия сред американски политици, журналисти и академици. Тогава са обобщени имената за целия XX век. От 2004 г. селекцията се превръща в традиция, като обикновено е разделена в няколко категории.
И за настоящата 2024 г. от изданието вече разкриват едно то имената в престижния им списък. Това е Дуа Липа, която е първото обявено име, избрано и да краси корицата на изданието TIME 100 за 2024 г. След броени дни (на 29 април) предстои да разберем и кои са останалите влиятелни личности в списъка.
С пет топ 10 песни в Billboard Hot 100 и роля в миналогодишния боксофис хит “Барби”, певицата е описана като невероятен творец от списанието, що се отнася до страхотния ѝ възход през последните няколко години.
“Откакто бях много малка, записвах неща, които съм мечтала за себе си”, казва англо-албанската певица и автор на песни пред изданието. “Винаги съм планирала предварително. Въпреки че възникват изненади, които оценявам в момента, винаги имам дългосрочна цел.”
Освен, че жъне все повече успехи в музикален план, Дуа Липа вече има и участие в няколко филмови продукции, като “Барби” и “Аргайл:Супершпионин”. През 2022 г. нейният подкаст Dua Lipa: At Your Serviceбеше обявен за един от най-добрите подкасти за годината от Spotify.
За разнообразието от роли, които е натрупала в кариерата си до момента, Липа казва, че е работила за всички тези различни цели през целия си живот. “Обичам музикалната си кариера и факта, че ми дава толкова много възможности за изява. Но това е малка част от това, което всъщност съм.”

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Сватбата на принцеса Марта-Луизе и шаман Дюрек - 4 дни яли, пили и се веселили

Втората сватба на Марта-Луизе беше белязана от няколко отлагания. Първо беше коронавирус пандемията, а след това здравословните проблеми на годеника й – самопровъзгласилия се за шаман американец Дюрек Верет. От септември миналата година обаче е ясно, че сватба ще има. Тя ще се състои на 31 август 2024 г. в […]

Subscribe US Now