Ето кой е най-младият милиардер за 2024 г.

Наистина не са много хората, които могат да се похвалят, че в банковата си сметка имат милиони. А още по-малко са тези, при които играта е на съвсем различно ниво и говорим за милиарди.
А още по-рядко явление е млад човек да разполага с милиарди, просто защото средната възраст на милиардерите е 66 години. Но има и изключения, разбира се, а от Forbes са събрали най-младите милиардери за 2024 г.
В списъка попадат общо 25 милиардери, които са на 33 години или по-млади, като общото им състояние е 110 милиарда долара. Но малка част от тях са самоизградили се милиардери, като при повечето говорим за наследени пари или акции.
Всъщност за първи път от 2009 г. всеки един милиардер в списъка, който е под 30 години, е наследил състоянието си. Ето и кои попадат в топ 5 на най-младите милиардери за 2024 г.
5. Михал Стрнад – CSG – 4.4 милиарда долара
4. Леонардо Мария дел Векио и Клементе дел Векои – EssilorLuxottica – 4.7 милиарда долара 
3. Фироз Мистри и Захан Мистри – Tata Sons – 4.9 милиарда долара 
2. Джон Колисън – Stripe – 7.2 милиарда долара
1. Марк Матешиц – Red Bull – 39.6 милиарда долара
Най-младата милиардерка в списъка е 19-годишната Ливия Войт, която притежава 1.1 милиард долара заради дела си в компанията WEG, основана от дядо ѝ.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Кейт Мидълтън изненада феновете си

Новината за раковата диагноза на Кейт Мидълтън беше истински шок за много хора във Великобритания и по света. С нея спряха и спекулациите за това къде беше изчезнала принцесата в последните седмици и защо Уилям е на събития сам. Още през януари от двореца Кенсингтън съобщиха, че принцесата на Уелс […]

Subscribe US Now