Ето кой ще подпише нов рекорден договор в NBA

Сезонът в NBA приключи и феновете на Бостън Селтикс вероятно още са екзалтирани от спечелената титла преди няколко седмици.
По това време на годината обаче идва ред на повечето големи трансфери в Лигата на извънземните и различни размени на баскетболисти. Подходящ момент е и за преподписване на договори. Точно това се е съгласил да направи звездата на Бостън Джейсън Тейтъм.
Според ESPN, Тейтъм се е съгласил да подпише нов петгодишен максимален договор на стойност 314 милиона долара. Това го прави и най-големият договор в историята на NBA до момента. Интересното е, че миналото лято неговият съотборник Джейлън Браун държеше този рекорд с неговия на стойност 304 милиона долара.
Параметрите на новия конктракт на Джейсън Тейтъм означават, че той ще взима по над 62 милиона долара на сезон. Наблюдава се тенденцията договорите в NBA да стават все по-космически и онези 30 милиона на сезон, които печелеше Майкъл Джордан преди почти 30 години, вече не изглеждат толкова много.
За сравнение ще кажем, че миналата година, когато Александър Везенков се присъедини към NBA, той подписа със Сакраменто Кингс тригодишен договор на стойност 20 милиона долара.
Рекордният договор на Джейсън Тейтъм обаче може да отиде на второ място още следващото лято. Тогава се очаква Лука Дончич да подпише с Далас Маверикс за 346 милиона долара за пет години, пише CBS Sports.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Да плачеш или не - това е въпросът, който всички задават на Кристиано Роналдо

Кристиано Роналдо отново се превърна в една от най-коментираните теми в света на спорта след драматичната победа с дузпи на Португалия над Словения на Евро 2024 снощи, 1 юли. Звездата пропусна от дузпа в края първото продължение, но след това вкара при наказателните удари и помогна за успеха с 3:0. […]

Subscribe US Now