Ford променя играта с новия електрически Explorer

Още през миналата година от Fоrd обявиха смелите си планове, че до 2024 г. ще представят цели седем нови модела, които да бъдат изцяло електрически.
Горе-долу по това време беше обявено и партньорството между Ford и Volkswagen, с което двата автомобилни производителя да обединят усилия в създаването на ново електрическо SUV. Вече не всичко е само на хартия и приказки, защото бе представен официално новият Ford Explorer.
От CarBuzz разбираме, че новият електромобил ще използва платфомрата на Volkswagen Modular Electric Drive Kit (MEB), а не Global Electrified 1 (GE1), която е в основата на Mustang Mach-E например. Другото ново около модела е, че той ще бъде първият електрически автомобил, произведен в новия завод на Ford в Кьолн, Германия.
За момента не е ясно какъв ще бъде капацитетът на батерията и очакваният пробег, но от Ford обещават, че зареждането ще бъде изключително бързо – от 10% до 80% само за 25 минути. За мощност също не се казва нищо, но пък е ясно, че електрическият Ford Explorer ще се предлага както със задно задвижване, така и с такова на четирите колела.
Не за първи път от Ford използват името на съществуващ модел, за да представят нов електромобил, който да бъде по-привлекателен за клиентите им в Европа. “Explorer е пионер за нов вид вълнуващи електрически автомобили на Ford. Стъпил върху нашите американски корени, но построен в Кьолн за нашите клиенти в Европа, той е готов за пътуване и големи приключения и е напълно зареден с всичко, от което клиентите ни ще се нуждаят за ежедневните си шофирания”, казва Мартин Сандер, генерален мениджър, Ford Model e, за Европа.

Въпреки че електрическият Explorer използва платформа на Volkswagen, интериорът и технологиите в него са изцяло на Ford. 5-инчовият дисплей на арматурното табло не е толкова впечатляващ, колкото допълнителният 15-инчов екран в средата на таблото. Самият екран е част от жабката My Private Locker, в която могат да се скрият ценни предмети.
Обемът на багажника е 450 литра, а местата за сядане – пет. И като говорим за обем няма как да подминем 17-литровата конзола, която се намира между предните седалки. От Ford твърдят, че в нея може да се побере 15-инчов лаптоп.
Новият електрически Explorer ще бъде първият модел на Ford в Европа, оборудван с функциите Assisted Lane Change и Clear Exit Assist. Първата функция позволява на електромобила да сменя лентите безопасно с натискане на лоста за мигача. Втората функция пък предупреждава за приближаващи велосипедисти при спряло положение преди вратата да бъде отворена.
За ни покажат, че електрическият Ford Explorer е готов за всякакви приключения, от компанията са обединили усилия с инфлуенсърката Лекси Алфърд, позната като Lexie Limitless – най-младият човек, посетил всяка една страна в света. По-късно тази година тя ще тръгне на път с новия Explorer, за да предизвика лимитите му.
Цената на Ford Explorer ще започва от 45 000 евро, като по-късно през годината ще бъде наличен за поръчки.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Бомба! Тази любима двойка от 'Един за друг" ще си имат бебе СНИМКА

Тина и Миро от “Един за друг” съобщиха официално в Instagram, че ще стават родители за първи път. Красивата инфлуенсърка разкри новината със снимка от новия им дом във Великобритания, където живеят и работят от години. “Едно + едно = ТРИ и едно куче.  Много сме щастливи и с голямо […]