Звездите с най-високо IQ

Едва ли сме се замисляли (или отдавали голямо значение) за IQ-то на любимите ни актьори, певци или спортисти. Да, всеки от тях блести в професията си, с това, което прави, но не са малко и тези, които впечатляват със завидна интелигентност. И знае ли човек, може пък точно това да е една от причините да бъдат толкова успешни в работата си.
StarInsider са направили класация, в която са подредили 32 популярни лица според тежестта на умственият им багаж или, казано по друг начин, звездите с най-високо IQ. Ето и 10-те най-изненадващи от тях.
10. Мадона – IQ 140
9. Шарън Стоун – IQ 154
8. Роуън Аткинсън – IQ от 178
7. Мат Деймън – IQ 160
6. Мерилин Монро – IQ 168
5. Аштън Къчър – IQ от 160
4. Джоди Фостър – IQ 132
3. Стив Мартин – IQ 142
2. Владимир Путин – IQ 127
1. Куентин Тарантино – IQ 160
Съкращението IQ означава коефициент на интелигентност и, казано накратко, е мярка за интелектуалните способности и потенциал на човека.
Тестовете, с които се определя нивото на интелигентност на даден индивид, представляват сбор от различни категории въпроси и са предназначени да отразяват широк спектър от когнитивни умения, като разсъждения, логика и решаване на проблеми. Средното IQ е 100.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Нецензурираното видео на Мая Хоук

Мая Хоук може и да е дъщеря на Итън Хоук и Ума Търмън, но не изглежда много да разчита на славата на родителите си, за да гради кариера. Всъщност, към момента тя се развива на два фронта. Единият е киното, където може да се похвали с роля в сериала на […]

Subscribe US Now