Кой смята, че крал Чарлз трябва да абдикира

Новината за здравословните проблеми на крал Чарлз едва година след възкачването му на престола нямаше как да не се отрази на начина, по който е възприеман монархът. Той беше открит за раковата си диагноза, за да стимулира повече хора да ходят на профилактични прегледи.
Това обаче не успя да разсее сянката на факта, че Чарлз e на 75 години – значително по-възрастен от годините, на които майка му Елизабет Втора се възкачва на трона. Не е за пренебрегване и голямото обществено одобрение, с което се ползва синът му и престолонаследник принц Уилям.
На този фон резултатите от проучване в САЩ не са изненадващи. 51 % от включилите се в проучването на Newsweek американци смятат, че Чарлз трябва да абдикира, ако здравето му се влоши. Едва 3 % пък смятат обратното.
Изданието цитира подобни проучвания на YouGov във Великобритания по повод Елизабет Втора: “В случай, че кралицата се разболее твърде тежко, за да изпълнява кралските задължения, смятате ли, че тя трябва да остане монарх или трябва да се оттегли, и да остави трона на наследниците си?”
Резултатите им са доста по-различни от тези за Чарлз. Между 2019 г. и 2022 г. по-голямата част от запитаните смятат, че кралицата трябва да остане на трона, дори ако не успява да изпълнява всичките си задължения.
Едва в последните пет месеца от живота на Елизабет Втора, когато здравето й се влоши драстично, 55 % смятаха, че тя трябва да остане кралица, а 32 % – че трябва да отстъпи трона на сина си.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Еди Мърфи в 24 факта

Днес, 3 април, рожден ден празнува американският актьор, комедиант и певец Един Мърфи. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now