Футболистът, обвинен във връзки с терористична организация

Свикнали сме футболисти да бъдат обвинявани в участие в уговорени мачове или пък незаконни залагания, но не и във връзки с терористични организации.
Но точно това се случи с Карим Бензема. Френският футболист с алжирски корени, който в момента играе в Саудитска Арабия, бе директно обвинен от френския вътрешен министър Жералд Дарманен, че има някаква връзка с обявената от Франция за терористина група Мюсюлмански братя.
Според CNN, министърът е заявил, че футболистът е свързан с организацията, но не е дал повече подробности или доказателства за тези твърдения. Обвиненията идват след като Карим Бензема, който спечели Златната топка през 2022 г., публикува в профила си в X (бившия Twitter), че молитвите му са насочени към гражданите на Газа, които биват бомбандирани.
Дори се чуха призиви от френски депутати да бъде отнето гражданството на футболиста. Адвокатът му обаче отрече каквито и да било връзки с терористични организации, пише FRANCE 24. “Това е невярно! Карим Бензема никога не е имал и никакви отношения с тази организация.”
Адвокатът на футболиста дори е заявил, че клиентът му ще съди френския вътрешен министър за изказванията му. Според CNN, Мюсюлманските братя е религиозна и политическа група, основана на убеждението, че ислямът не е просто религия, а начин на живот.
Те смятат, че всички трябва да се върнат към правилата на Корана, за да може една държава, общност или семейство да бъде здрава.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Джулия Фокс стигна дори още по-далеч

Не било било преувеличено да кажем, че буквално всеки един път, в който Джулия Фокс е на събитие или просто забелязана докато е навън, тя предизвиква истински фурор. Новините около нея често са свързани с модния ѝ стил, който кара всеки да я огледа от горе до долу и да […]

Subscribe US Now