Голяма сеч: Васил Найденов остана без… СНИМКА

Васил Найденов от години се бори със системата по отношение на пенсията, която би трябвало да взима от държавата, но не взима, вече 8-ма поредна година.

Причината е, че естрадната ни легенда все още няма обещаната от НОИ пенсия за стаж, а отдавна е навършил нужната възраст от 63 години (вече е на 71, б.а.)
Трагедия! Васил Найденов го закъса, загуби гласа си
Певецът успя да задвижи процедурата през 2020-та, но и до днес документите му още не са придвижени. Съответно – по банковата му сметка не е преведен нито лев.

“Нямам пенсия. Все още. Но съм доволен от парите, които получавам от участията си”, коментира Найденов куриозната ситуация, без да се оплаква. Междувременно той получава месечна премия за заслуги в размер на 500 лв., която обаче от другата година ще спре, тъй като бе временно решение на проблемите с пенсиите на мнозина величия от естрадната гилдия.
К-19 стресна до крайност Васил Найденов, вече не смее да… СНИМКА
Всъщност, след като попадна в графата на ощетените от държавата певци и не можа да се пенсионира заради изчезналите навремето документи от “Концертна дирекция”, Кеца получи компенсация, която сам нарече “подаяние”, защото истинската му пенсия за навършена възраст и стаж все още е енигма, пише “Хотарена”.
“Не е вярно, че не сме плащали данъци, създава се погрешно впечатление. Оказва се, че по времето на социализма сме плащали близо 60% данък, което е доста. Един е бил през 1979 г., друг – през 1981 г., като наред с обичайните данъци е имало и такъв за Съюз “Музикални дейци”, а ние не сме били негови членове”, гневи се изпълнитят./show.blitz.bg
 

Източник: blitz.bg
Next Post

Секси почивката на Айрленд Болдуин

Поне към момента Айрленд Болдуин дължи популярността си на факта, че родителите ѝ са Алек Болдуин и Ким Бейсингър. Но 26-годишният модел остава верен на себе си. Болдуин не се страхува и срамува да говори открито както за тялото си, така и за проблемите, които има в живота си. Не се […]