Грета Тунберг никога не се отказва

Грета Тунберг категорично не се отказва от ролята си на върл природозащитник и екоактивист. Заради разбиранията си често младата жена влиза дори в директни пререкания с официалните представители на властта.
Само преди ден 20-годишната Грета за пореден път се сблъсъка с полицията. Дори се стигна до ареста ѝ. Причина за това е участието ѝ в организиран протест, заедно с още мнозина активисти срещу разширяване на въглищната мина, разположена в близост до германското село Луцерат.
Според снимките, които се разпространиха часове след ареста в социалните мрежи, Грета буквално е изнесена на ръце от полицията за борба с безредиците от мястото на протеста. Наред с още няколко протестиращи, тя е официално задържана от властите и е прекарала няколко часа в ареста.
Официален говорител на властите е споделил пред Reuters, че Грета е била застанала непосредствено до ръба на мината заедно със свои съмишленици. Тогава се наложило групата насила да бъде изведена от обсега на опасната зона и да се установи самоличността на всеки от участниците. Изрично се е подчерта, че Грета и останалите активисти ще бъдат освободени в рамките на няколко часа.
Още на 13 януари Грета обяви в Instagram, че се присъединява към протестиращите край село Луцерат.

Тогава сподели своя снимка, на която държи табела с надпис “Оставете го в земята” и обяснява, че от години хората в Луцерат се съпротивляват и защитават своето селище. Опасенията им са, че въглищната мина застрашава живота им. И въпреки масовото изселване и обезлюдяване на селото, “борбеният дух е все още жив” – по думите на самата Грета.
Тя, както и останалите протестиращи,призовават правителството да не продължава да добива въглища, а вместо това да се съсредоточи върху възобновяемите ресурси, пише Reuters.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Джей Ло знае как да продава...себе си

Всички нейни приятели и близки казват, че Дженифър Лопес е изключителен професионалист, отдаден на работата си, която обожава. И го доказва всеки път, както на сцената, когато пее, така и на снимачната площадка, когато участва в поредния филм. Но освен че знае как да бъде страхотна актриса и певица, Джей […]