И Дуа Липа срещу Катар

До началото на Световното първенство в Катар остава само още няколко дни и все още ни е трудно да свикнем с мисълта, че ще го гледаме на прага на зимата.
Но в крайна сметка трябва да се примирим, защото това е положението. Не всички обаче се примиряват с факта, че именно Катар е домакин на Мондиал 2022. Като националният отбор на Дания например, който ще изрази несъгласието си с потъпкването на човешките права в страната.
Датчаните далеч не са единствените, които негодуват. Прави го и Дуа Липа. Носеха се слухове, че изпълнителката ще бъде част от звездите, които ще вземат участие в откриването на Световното по футбол, но самата тя ги опроверга.
Чрез профила си в Instagram изпълнителката отрече да е замесена в развлекателната част от първенството, като призова домакините от Катар да изяснят ситуацията с потъпкването на човешките права в страната.
Дуа Липа пояснява, че никога не е била част от преговори за изпълнение на Мондиал 2022, но въпреки това ще подкрепя Англия. Като допълва, че ще посети Катар, когато страна успее да изпълни всички обещания за правата на човека, който е поела, когато е била обявена за домакин.
Големите обвинения срещу Катар са голям брой мигранти са загинали по време на изграждането на стадионите, на които ще се играят мачовете от Световното първенство по футбол.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Всички завиждат на тази фолк певица, а причината е бройката на...

Всички популярни българи завидяха на хитова фолк звезда, след като ги сложи в малкия си джоб по брой последователи. Противно на очакванията, не Лили Иванова или Григор Димитров са с най-голяма фенска маса.  С най-много последователи се оказа скандална фолк дива, а това още повече изнерви нейни колежки, които недоумяват […]