Илон Мъск призна грешката си, но нападна остро Disney

Откакто Илон Мъск реши да похарчи неприлична сума пари, за да придобие Twitter и след това да го преименува на X, проблемите пред него и социалната мрежа не спират.
Последният бе оттеглянето на няколко големи рекламодатели от X. Disney и Warner Bros. бяха сред големите компании, които спряха да рекламират в платформата преди няколко седмици заради пост на Мъск, който бе определен като антисемитски.
По-рано през ноември той сподели пост в X на друг потребител, който изказва конспиративна теория за това как евреите подготвят геноцид над белите хора. Освен че го сподели, Мъск се съгласи напълно с написаното. След това обаче съжали и по време на организирания от New York Times Dealbook Summit заяви, че е направил грешка и е трябвало по-обстойно да изрази какво е искал да каже.
Въпреки това Илон Мъск даде ясно да се разбере, че няма да се подава на изнудване и дори втвърди тона в типичния си стил, нападайки изпълнителния директор на Disney Боб Айгър.
Мъск призна, че този бойкот на големите компании ще убие X, ако продължи прекалено дълго. “И целият свят ще разбере, че тези рекламодатели са убили компанията.”
Милиардерът дори се обърна директно към Айгър. “Не рекламирайте. Ако някой ще се опита да ме изнудва с реклама? Да изнудва мен пари? Върви на майната си. Върви на майната си, ясно ли е? Хей, Боб, ако си в публиката. Така се чувствам, не правете реклама”, заяви Мъск, пише The Hollywood Reporter.

След това Илон Мъск повтори отново, че е направил грешка, отговаряйки конкретно на този туит. “Дадох зареден пистолет на тези, които ме мразят”, допълни още той.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Жената на Светослав Иванов призна навръх 40-ия му юбилей нещо много лично

На днешния ден своята 40-та годишнина празнува тв водещият на bTV Светослав Иванов. По този повод неговата спътница в живота и колежка Вяра Деянова – Иванова му честити празника по особено вълнуващ начин. Жената на Иванов сподели в профила му пост, в който е написала само едно изречение, но в него май […]

Subscribe US Now