Юлиан Вергов срещу Диана Димитрова – съдебната битка продължава

През 2023 г. името на актрисата Диана Димитрова се свързваше най-вече с признанието й, че е била жертва на насилие от страна на свой колега. Оказа, че въпросният колега е Юлиан Вергов. Софийската районна прокуратура обаче отказва да образува досъдебно производство за упражнено насилие срещу нея.
Решението на прокурор Иво Боев беше, че не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер, поради което преписката се прекратява.
Малко след като излезе решението на Софийската районна прокуратура, Юлиан Вергов за пръв път проговори за случилото се, като изпрати официално съобщение до медиите с думите, че смята, че когато човек е невинен, е изключително унизително да започне да се оправдава.
Той поясни, че насилието има много и различни форми и в това число влизат психическият тормоз, набеждаването на невинен човек, лъжливите новини, злонамереното уронване на авторитета, клеветата, внушенията без споменаване на име, всяка заплаха над децата ни.
“Затова е задължително да сме непримирими към насилието и то във всичките му форми. И трябва да се борим срещу него всеки ден”, бяха точните думи на актьора. След като прокуратурата се произнася категорично с отказ да заведе дело срещу Вергов, Диана Димитрова продължава да публикува различни изказвания в своята Facebook страница по повод случилото се, като продължи да настоява, че побой над нея от страна на Вергов наистина е имало. Именно поради тази причина той решава да съди Диана Димитрова за клевета.
От Дневник разбираме, че Софийският районен съд вече гледа делото, заведено от актьора Юлиан Вергов срещу Диана Димитрова. Тази седмица Димитрова е била лично в съда, докато Вергов е изпратил адвоката си Ина Лулчева. За да свидетелства в подкрепа на Вергов, в съда присъства и Ваня Щерева.
Не се явява обаче задължителния в такива случаи експерт, който да каже дали въпросният Facebook профил, клеветил актьора, се ползва наистина от Диана Димитрова, затова делото продължава, като е насрочен разпит на вещото лице след няколко месеца – на 9 юли.
Междувременно нито Юлиан Вергов, нито Диана Димитрова споделят нещо за продължаващото дело в профилите си в социалните мрежи.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Меган Фокс в 27 факта

Днес, 16 май, рожден ден празнува американската актриса и модел Меган Фокс.  Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now