Как Арнолд Шврценегер продължава да тренира и на 75

Само след няколко месеца Арнолд Шврценегер трябва да навърши 76 години, но актьорът не дава никакви признаци на умора и отстъпление от ежедневните си ангажименти.
Като дори ще го видим да дебютира в първата си главна роля в сериал. И макар да е на 75 години бившият губернатор на Калифорния не спира да тренира, за да изглежда в добра форма. В дневния си бюлетин Шварценегер разкрива и защо го прави – защо не се отказва от тренировките.
Актьорът пише, че с напредването на възрастта поддържането на форма става все по-трудно, но човек трябва да се приспособява. А основната причина, поради която все още тренира, се крие в безмилостната му рутина, като всяка сутрин започва с чаша кафе.
Без значение какво се случва или как се чувства, Арнолд Шварценегер е в залата. Другата причина, която му помага да продължава, е, че е реалист и е адаптирал тренировките си спрямо нуждите и лимитите на тялото си. Легендата в бодибилдинга пише още, че избира пет или шест упражнения и право по пет или шест серии от тях без почивка.
Всъщност единствената почивка е времето, което му коства да отиде от едната машина до другата. Повторенията пък са доста – между 15 и 20 на всяка серия. “Не съм толкова силен, колкото са младите момчета във фитнеса, но повече от веднъж, когато са опитвали моята тренировка, им се е налагало да спират, за да си поемат въздух.”

В бюлетина си Арнолд Шварценегер отговаря и на въпроса дали като емигрант някога се е чувствал сякаш не пасва обстановката и обществото. Отговорът е твърдо не, защото актьорът твърди, че още от училищните си години е имал усещането, че принадлежи на Америка.
Когато най-сетне е отишъл в страната през 1968 г. е започнал да изучава активно английски и за известен период от време дори не е искал да говори немски.   

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Къде в София вечеря Никос Вертис

Гръцкият певец Никос Вертис бе забелязан да вечеря в един от най-популярните ресторанти за азиатска кухня в столицата. Два дни преди своя концерт световноизвестният музикант пристигна в столицата и отиде да се наслади на екзотичната кухня на ресторант 888 Taste Show Asian Cuisine, който се намира в комплекса Palms Royale […]