Как семейство Тръмп се възползва от смъртта на Ивана

Ивана Тръмп почина в дома си в Ню Йорк на 14 юли тази година. Погребението на 73-годишната първа съпруга на Доналд Тръмп се състоя на 20 юли, като самата церемония беше в църквата “Сейнт Винсънт Ферър” в Манхатън.
След това последна интересната част – Ивана беше погребана в Trump National Golf Club в Бедминстър, Ню Джърси.
Може да звучи странно, но гробът й наистина е на голф игрището на Доналд Тръмп. А според редица анализатори, включително и Едуард Хелмор от Guardian, причината за това съвсем не е сантиментална.
Напротив – според данъчната система в Ню Джърси гробищата не се облагат с данък върху недвижимите имоти, освободени са от други такси, както и от бизнес данъци, данъци върху продажбите, данъци върху доходите и данъци върху наследството, коментират от Insider.
Друга медия – ProPublica, напомня, че още преди години тръстът на семейство Тръмп се е опитал да регистрира друг свой имот в Ню Джърси като “гробище с нестопанска цел”. Тогава не се е получило, но явно смъртта на Ивана дава чудесна възможност на наследниците й да си спестят милиони под формата на данъци.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Тейлър Суифт отвръща на удара

Наясно сме, че богатите и известните обичат да им е лесно и удобно, особено когато става въпрос за пътувания. Затова и много от тях разчитат на комфорта на частните си самолети. Като Тейлър Суифт. Наскоро тя беше остро разкритикувана в публичното пространство, след като излезе проучване на маркетинговата компания Yard. […]