Какво трябва да се случи, за влезе Григор Димитров отново в топ 10

Григор Димитров продължава със силните си игри от началото на годината и го доказва на Miami Open, където успя да достигне до полуфиналите.
Но за да се случи това, най-добрият български тенисист трябваше да надскочи себе си и да се справи със световния номер две Карлос Алкарас.
Е, за изненада на мнозина експерти Димитров не само победи испанеца, но го направи по убедителен и доминантен начин с 6-2, 6-4.
Григор Димитров определено имаше един от най-добрите си дни на корта, защото почти всичко му се получаваше. Доказателство за това е не само крайният резултат, но и видеата с негови отигравания, които биват споделяни в социалните мрежи.
Някои от отиграванията на българина бяха толкова добри, че дори самият той се изненадваше от тях и факта, че са се получили по перфектния начин. А за Алкарас не оставаше нищо друго, освен спортсменски да ръкопляска на Димитров за проявеното майсторство.
Утре, 30 март, Григор Димитров ще се изправи срещу Александър Зверев в спор за място на финала. Като отново на хартия българинът ще бъде всичко друго, но не и фаворит, защото загуби последните си седем последователни мача срещу Зверев, като има само една победа, пише Tennis Majors. Но това е на хартия, добре че мачовете се играят на корта.
Всъщност мачът на Димитров срещу Зверев ще отвори една огромна възможност за българина. В момента Григор Димитров е под номер 12 в света, но ако победи Зверев и достигне финала на Miami Open – той ще влезе отново в топ 10.
Сред най-добрите 10 в света на тениса Григор не е попадал от 2018 г., но едва ли има някой, който да се съмнява, че не заслужава и не може отново да бъде там. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

От кого Кейт скри диагнозата си

След седмици на всевъзможни спекулации, на 22 март Кейт Мидълтън реши да ни информира каква точно е причината да изчезне за толкова дълго време. Диагнозата й бе неприятна изненада за всички и, оказва се, не само ние не сме били наясно с нея само до преди дни. С цел най-вече […]

Subscribe US Now