Катрин Вачева изригна към касапина на Дебора: Ти си жалък, малък, никой..! ВИДЕО

Случаят с обезобразеното момиче Дебора сякаш хвърли бомба в обществото ни, чийто гръм отеква и до момента в съд, прокуратура, болници и всички възможни институции, които имат отговорността да вземат бързо и адекватно отношение.

Провокира и някои от родните популярни личности да се върнат назад във времето, към едни от най-болезнените моменти и периоди в живота си. За Катрин Вачева, която преди 15 години беше жертва на насилие, спомените едва ли ще избледнеят някога. Преди два дни тя бе сред хората на протеста против домашното насилие пред Съдебната палата в София. А след това написа разтърсващ пост в мрежата.
Шок! Касапинът с макетното ножче се оказа любимец на фолкпевици: Емануела и Галена го… СНИМКИ
“Датата е 31.07.2013. Съдебна палата , гр. София. Хиляди хора! Невиждано за мен до момента. Единство в обществото във всички градове на България. Дебора, днес сме тук заради нея и заради всички като нея пострадали от насилие – мъже, жени, деца, животни!
Ще ви споделя малко за мен, за тези, които знаят и тези които не – Аз, Katrin Vacheva, в качеството си на човек и също жертва на насилие преди 15 години.. също бях по всички новини и медии… Като публично познато лице – моето дело се провлачи цели 5 год., завърши с висока за законодателния устав – условна присъда с изпитателен срок няколко години и парично обещетение от 4-цифрена сума, от което до ден-днешен не съм видяла и 1 лв. Всички разходи по операции и цялостното ми възстановяване, адвокати, бяха поети изцяло от моето семейство. Физическите и психически травми – те са за цял живот. И не преувеличавам изобщо.

Колкото и добре да живееш, както и където и да живееш, в момента, в който видиш агресия на пътя, по новините или някой ти повиши тон – незабавното лампата се включва и всичко в теб започва да крещи “алармааа”! Заради бавния съдебен процес, изчезнали доказателства, изтрити записи от камери, пропуснати или покрити медицински доказателства, свидетели и какво ли не въртене на процеса… ще ви кажа само, че раните ми заздравяха, но медиите 5 год. ми напомняха всяка седмица с нова публикация, коя от коя по долна, за случая… лъжи, клевети, срам, нещо страшно. Това ме смазваше още повече.

Сега са минали 15 години и мога да говоря много по спокойно и различно за случая, тогава не можех… ще ви кажа само едно – Това не се забравя никога!!! Това е вечен белег и вечно припомняне с всеки нов случай, на който сме свидетели по новините! Но.. моето бе отдавна.. днес следя всичко, свързано с нея – Дебора, от Стара Загора, само на 18 год. – момичето, нарязано с макетен нож от един Изрод, няма как да го нарека човек, причинил й нечувано досега зверство – над 20 дълбоки порезни рани, направени по цялото й тяло с макетен нож, 400 шева, пребита, със счупен нос и подстригана 0-номер…
Тази млада жена, за мен все още дете, обедини цяла България! Тя има ангелски глас – пее уникално! Талант! Би могла да стане страхотна певица, стига да се възстанови психически, да се надигне и да продължи… трудно е. Много е трудно!! Ще се обърна към теб мило момиче като се надявам някой ден да попаднеш на него или някой да ти го покаже:
“Здравей, Дебора, не се познаваме, но имаме обща позната болка и срам… Днес имаше протест срещу системата (съдебната) и срещу #Насилието като цяло. Беше в твоя подкрепа. Аз и моята майка, както и мои приятелки бяхме там за теб. Направихме си с майка ми специални тениски за теб в знак на подкрепа “STOP на Насилието над Жени”! Толкова много хора бяха там за Теб. Била съм на много протести, участвала съм и ще продължа да участвам в много каузи за деца, животни и хора, които имат нужда и които са пострадали от насилие! За теб…. Обачее… Енергията на този протест беше различна! Повярвай ми! Беше като една огромна сила, като един Щит към теб, цунами от съпричастност, тениски, плакати, деца с лепенки и хора, покрити с червена боя… заради… Теб!! Не си сама, момиче! Съдрахме си гърлата да викаме.. за Теб и за #НитоЕднаПовече! Тази енергия трябва да те изправии!! Знам, че си гледала новините и си видяла тази лавина от хора за теб по всички градове! Време ти е нужно, знам.. но го имаш! Ще стане! Много жени сме минали по пътя ти… някой по леко, други по-тежко.. други.. за съжаление с летален край…
Срам има, знам, и болка и въпроси хиляди.. “Защо на мен”? И… “какво ще кажат хората”? “Как ще продължа да живея, как ще изляза навън”, “Ще се забавлявам и радвам ли пак на живота??” Даа, ще сеее!!! Повярвай ми! Да… хората ще говорят.. ще те сочат и няма да спрат. Ще те наричат някои “момичето с белезите”, други ще шушукат, виждайки те “ето я тази, където онзи я наряза с макетния нож”, трети с времето няма да знаят за случая ти и ще те питат от какво са белезите ти, с което ще те връщат пак там, в онази нощ, за да им обясниш….”.
С времето ще им обясняваш все по спокойно… след още време и с още по-малко думи… Но…. Ти искам да живееш, чуваш и мислиш само за онезиии, които ще ти казват: “Браво, изправи се”!, “браво, силноо момиче си”! Ще ти кажа нещо… сега ти е невъзможно да го вкараш в ума си, но черните писти в живота често стават най-добрите писти за летене! Това е едно клише, казано от някой си, но вярно клише! Ще се срещнем с теб рано или късно и ще говорим много! В мое лице имаш приятел и отдушник! Когато и както ти е нужно, насреща съм!
Дебора, НЕ СИ САМА!!! кураж! Ще минее и това ще мине!!
Към Прокуратурата:
Адекватност!! Бързи решения, присъди и борба с всички казуси за насилие над животни и хора! Събудете се! И вие сте хора! Докато една жертва чака да събирате, преразглеждате, отлагате с месеци и години делата, то агонията й става още по голяма! Примерът за безнаказаност, който провлачвате, е най-лошия възможен, който можете да давате на обществото! А то забравя! Шуми се около даден случай, мотае се с години и хората забравят! Затова има и много нови случаи, защото няма Показни Бързи Адекватни решения и присъди по старите! Така вместо STOP давате “Зелена светлина” на всички насилници! Адекватност и строги законови мерки!
Няма човек, който да дойде и да подаде жалба ей така просто. Е, има и луди, объркани хорица без работа, но вие за толкова години опит трябва да ги разпознавате! Някой неща си личат от километри, затова апелирам за Адекватност!!! Човешкият живот е неприкосновен и само Бог го дава и само той го взима, никой друг не може да разполага с него! С хора се живее! Една държава – това са хората в нея! Не депутатите, не правната система! Ако нямате #хора в тази държава, за какво са ви закони и съдилища?? За кого?? Пазете народа и хората си, има много добри и съвестни хора, не всички са изроди, убийци и агресори! За последните също има място – нарича се затвор!
Не позволявайте почернените майки и бащи да обикалят съдилищата с години, търсейки надежда, чакайки вашите решения и успокоение, макар и някакво, на свитите им и без това души, докато децата им лежат в 2-та метра… Бъдете Адекватни и Справедливи!! Стига се позовавахте на този и онзи закон, на тази и онази вратичка в закона, на това и онова доказателство и да раздавате, на който, каквато присъда ви се нареди.. “За кокошка няма прошка, за милиони няма закони”! – хайде стига с тази пародия!! Не ви ли е някак обидно, когато нон стоп се тръби: “Ами в България съдебната система не работи””, “Ми ние закони нямаме”?!! Неее!! Имаме и закони, и система – просто някой трябва да РАБОТИ и да махне веднъж завинаги пръчките от колелата!
КЪМ Касапина: (наричам го така, защото за мен той няма нито име, нито лице)
Без думи съм за злодеянието ти… всъщност, думи имам, но те са цветни, грозни и клетвени… Знаеш, че цяла България те намрази за ден. Знаеш, че, колкото белега направи на Дебора, толкова голям Белег направи и сам на себе си. Вечен белег “Мразен”, “Отритнат”, “Неприет”, “Убиец”, “Изверг”! Ти вече нямаш приятели. За роднини не знам… Жалко, че имаш дъщеря.. ще й припомнят, докато расте, че е дъщеря на онзи, който преди време наряза момичето.. ще ходи с наведена заради теб глава и ще й е гадно… Без да е виновна за нищо!!!! Дано не изкупи греха ти, защото Кармата адреси не забравя и все удря по най-милото… а, тя, в невинна и вече с “етикетче” заради този, който я е създал и който умишлено е смазал живота на едно друго момиче..
Мога да пиша за теб много, но няма смисъл.. просто няма смисъл.. ти си жалък, малък, никой…
Снимката ти беше нарязана на протеста, от други беше сложена на плакат с избодени очи, отрязани ръце и без сърце…. та… Цялата негативна енергия и клетви на толкова много хора ще те стигнат, ще те задушат и ще ти се прийска да се…. изпариш…
Моли се на #Бог, моли се много…. С времето ще се обръщаш все по-често към него, в това сме сигурни всички, но и още по сигурни сме и силно се надяваме да не бъдеш чут…
Има #непростими неща..”, това пише Катрин в профила си, а думите й на моменти са повече от смразяващи, вероятно защото зад емоциите, които е описала, се крият много нейни лични истини и изводи./show.blitz.bg

Източник: blitz.bg
Next Post

Новите разкрития около Шакира и Люис Хамилтън

След раздялата и шумния развод с Жерар Пике всички се чудят какво точно се случва с личния живот на Шакира. Изпълнителката на няколко пъти бе свързвана с различни мъже. Един от тези мъже е Люис Хамилтън. За първи път се заговори, че между двамата има нещо в началото на месец […]

Subscribe US Now