Кендъл Дженър и паник атаките – какво я прави тревожна и как се справя с него

Тя е най-високоплатеният модел в света. Един от продуктите на клана Дженър-Кардашиян и риалити шоуто им. Кендъл Дженър изглежда просто перфектна, а от това, което ни показва, бихме заключили, че има живота, за който милиони млади момичета по света си желаят. Но, както в повечето случаи, това е само едната страна на монетата.
В откровено интервю за новия брой на Vogue красавицата говори за трудния период, през който преминава напоследък, както и за проблемите с психичното си здраве, за които и тя, както и много известни личности, не се притесняват да споделят. Обяснява, че в професионален план се чувства доста стабилна и успяла, но това не е достатъчно.
Кендъл Дженър споделя за два месеца, в които просто не е била себе си и приятелите й са го усетили. “По-тъжна съм от обичайното. По-тревожна съм от обичното. Затова няма просто да си стоя и да се правя, че всичко е перфектно”, казва тя. И вече е научила, че това в животът – възходи и падения. 
И тъй като е от 11-годишна пред камерите, вече се е научила да говори за чувствата си, без да казва и прекалено много. Затова обяснява просто, че по-тъжното й настроение напоследък се дължи на “неща от личния живот”. А това, че по природа е по-стресирана и има мания да контролира всичко (което дължи на майка си), не й помага особено да минава по-лесно през трудностите.
И въпреки че е на 28 години, Кендъл Дженър признава, че се чувства “емоционално уморена”. Но се опитва да види позитивите в това и смята, че така може би ще влезе по-подготвена в 30-те. А изтощението й съвсем не е безпричинно.
Освен да гради супер успешната си кариера и да смогва със супер натоварения си график, моделът има и една друга важна за нея задача в последните години – да се разграничи от своето семейство и от своите сестри. Защото тя има “работа за вършене” и иска именно в нея да вложи целите си време и усилия. А заради първоначалната си слава като риалити звезда й е доста по-трудно да се докаже като професионалист в своята сфера.
Кендъл е най-срамежливата от всичките си роднини и определено най-малко подготвена емоционално за това целият свят да гледа нейния живот. Спомня си, че още от много ранна възраст, някъде седемгодишна, започва да получава пристъпи на тревожност, които по-късно дефинира като паник атаки. Благодарение на модата успява да излекува своята срамежливост и днес смята, че е “пълна противоположност на онова срамежливо дете”.
Но след година-две в модните среди паник атаките неочаквано се завръщат. Случват й се често, когато лети със самолет. Затова става наложително да изгради стриктни навици, с които да се грижи за психичното си здраве, за да може да продължи да живее и работи пълноценно. Започва да прави дихателни упражнения и медитация, води си дневник, посещава редовно психотерапевт и духовен лечител. Така вече две години не е получава панически пристъп.
На Кендъл Дженър й отнема време да се научи да не обръща внимание на негативните коментари по свой адрес, които винаги ще ги има. Тя цени високо всичко, което й се случва, но междувременно не спира да се чувства толкова “обикновена”. И вероятно именно това е, което я държи здраво стъпила на земята и й помага да не спира да расте и да се развива. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Мулчиране - какво представлява и какви са ползите от него за растенията в градината

През пролетта в градината винаги става много интересно, защото работата буквално се трупа с всяка следваща секунда.  Първо трябва да разчистим и обработим почвата, а след това да посадим всичко онова, което сме си наумили. Обичайно обаче идват и дъждовете, които са страхотни за цветята и растенията, които сме посадили, […]

Subscribe US Now