Когато Джеймс Хетфийлд от Metallica се татуира с праха на Леми от Motorhead

Рок звездите имат татуировки – всъщност, ако се появи рок звезда без такава, ще изглежда твърде странно. А фронтменът на Metallica има доста и още една нова едва ли е голяма новина. Освен ако не е направена с праха на друга рок легенда.
Джеймс Хетфийлд показа в официалния профил на групата си новата си татуировка. Тя е в чест на Леми Килмистър – покойния вокал на титаните Motorhead. Представлява асо пика на средния пръст на дясната му ръка – ясна препратка към парчето на Motorhead “Ace of Spades”.
По-интересното от самата татуировка на 60-годишния Хетфийлд обаче е мастилото й – то е смесено с праха на Килмистър. “Черно мастило, смесено с щипка от праха му след кремацията, който ми беше даден така щедро”, пояснява певецът и уточнява, че татуировката е дело на татуиста Кори Милър.
Джеймс Хетфийлд прави и друго важно признание в публикацията си за татуировката: “Поздрав за моя приятел и вдъхновение Леми Килмистър – без него нямаше да има Metallica”. Килмистър основава Motorhead през 1975 г., а групата му се превръща в пътеводна светлина за много значими рок банди, дошли след него.
Йън Фрейзър Килмистър, както е истинското име на Леми, умира през 2015 г. на 70-годишна възраст от агресивна форма на рак на простатата, припомнят People. “Винаги съм си го представял като безсмъртен. Когато почина, се уплаших. Казах си: Къде е капитанът ни? За нас той е бил като кръстник”, признава Джеймс Хетфийлд в интервю година по-късно.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Записвала ли е Анджелина Джоли тайно агресивните прояви на Брад Пит

Войната между Брад Пит и Аднжелина Джоли продължава да бушува. В още едно дело, свързано с дългогодишната съдебна битка на Анджелина Джоли и Брад Пит за тяхната френска винарна, Château Miraval, актрисата от “Вечните” подаде нови искове, че Пит я е малтретирал “много преди” широко коментирания инцидент в частния самолет […]

Subscribe US Now