Когато най-високата жена в света реши да пътува със самолет

Най-високата жена в света се издигна в небето за първи път в живота си, след като Turkish Airlines направиха специално приспособление към един от своите самолети, за да може да пътува удобно.
Румейса Гелги, която е висока 215 см, беше официално обявена за най-високата жена от Световните рекорди на Гинес по-рано тази година. Тя обикновено се придвижва в инвалидна количка или с помощта на проходилка.
Огромният й ръст е резултат от състояние, наречено синдром на Уивър, което, наред с други неща, причинява ускорен растеж.
24-годишната Гелги никога преди не е била пътувала със самолет, тъй като винаги е била твърде висока, за да се побере на обикновените места в авиокомпаниите – дори като дете.
Но сега тя може да пътува в чужбина благодарение на турската авиокомпания, която премахна шест седалки на един от своите самолети и ги замени със специално изработена носилка. В нея Гелги отлетя удобно към Сан Франциско.
След като каца в Калифорния, Гелги публикува следното в Instagram: “Безупречно пътуване от началото до края… това беше първото ми със самолет, но със сигурност няма да е последното… сърдечно благодаря на всеки един човек, който беше част от моето пътуване.”
Причината 24-годишната туркиня да пътува до Сан Франциско е да продължи кариерата си в разработката на софтуер, но ще координира работата си и със Световните рекорди на Гинес, за да популяризира различни събития.
Гелги беше обявена за най-високата жива жена на света от Гинес през миналия месец. А при получаването на сертификата си за световен рекорд каза: “Всеки недостатък може да се превърне в предимство за вас, така че приемете себе си такива, каквито сте, бъдете наясно с потенциала си и давайте най-доброто от себе си.”
Това е вторият път, в който Гелги постига световен рекорд, след като беше обявена за най-високия тийнейджър през 2014 г., припомнят от Daily Mail.
Още тогава тя беше категорична, че иска да използва титлата си, за да повиши осведомеността за редки генетични болести, като синдрома на Уивър.
Обикновено, започвайки преди раждането, при синдрома на Уивър растежът и развитието на костите могат да настъпят по-бързо от нормалното. Други симптоми, които е възможно да бъдат проявени при състоянието, са повишен мускулен тонус (хипертония) с преувеличени рефлекси, бавно развитие на волевите движения (психомоторно забавяне), специфични физически характеристики и/или деформации на стъпалата.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Отново заедно ли са Брадли Купър и Ирина Шейк

Може би една от най-сексапилните и харесвани знаменити двойки бе Брадли Купър и Ирина Шейк. И макар че вече изминаха години откакто те се разделиха, от време на време се появяват слухове, че са се събрали отново. Да си признаем, ние, разбира се, също не бихме имали абсолютно нищо против, […]