Обещанието, което принц Уилям дава на Даяна, но така и не може да го изпълни

Не е тайна, че както принц Хари, така и брат му принц Уилям са били силно привързани към майка си – покойната принцеса Даяна. От OK сега разбираме, че преди години бъдещият престолонаследник на британския кралски двор дава силно обещание на Даяна малко преди тя да загине трагично.
Принцът на Уелс, който тогава е само на 14 години, се заклева да върне титлата на обожаваната му майка, след като тя е лишена от Нейно кралско височество след развода със сегашния крал Чарлз.
Даяна се омъжва за Чарлз през 1981 г. по време на приказна кралска сватба в катедралата Сейнт Пол и тя официално става Нейно кралско височество принцесата на Уелс. Кралската двойка посреща двете си деца – принц Уилям, роден на 21 юни 1982 г., и принц Хари, който се появява на бял свят две години по-късно на 15 септември 1984 г.
През 1996 г. обаче Даяна и Чарлз се развеждат, което се случва почти година след като тя заявява пред BBC Panorama, че в брака й има “трима от нас”, с което визира извънбрачната връзка на Чарлз с Камила. Разводът води до това Даяна да загуби титлата си, въпреки твърденията, че кралицата се радва принцесата да ги запази, тъй като тя е майка на бъдещия крал.
Но въпреки това според съобщенията Чарлз е този, който настоява Даяна да бъде лишена от титлите си и оттогава нататък тя е известна само като Даяна – принцесата на Уелс.
Загубата на нейните титли Нейно кралско височество означава, че приятелите и служителите вече няма да имат нужда да се кланят или правят реверанси пред Даяна, докато тя обаче все още ще трябва да прави реверанси пред бившия си съпруг и двамата си сина, заедно с други членове на кралското семейство.
Това е основата причина, която кара принц Уилям да даде обет на майка си, че ще възстанови титлата ѝ Нейно кралско височество, твърди икономът и приятел на Даяна Пол Бърел в книгата си A Royal Duty.
Съобщава се, че 14-годишният принц по това време е казал на майка си: “Не се тревожи, мамо, ще ти я върна един ден, когато стана крал”, което според Пол накарало Даяна да се разплаче.
За съжаление, стоплящото сърцето обещание на Уилям няма как да бъде изпълнено, тъй като майка му почива в автомобилна катастрофа в Париж, почти една година след развода й с Чарлз на 31 август 1997 г.
Спътникът на Даяна Доди Файед също умира при инцидента. Преди броени дни се навършиха 26 години от трагичната смърт на Даяна, която беше само на 36 години.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Без срам: Новият водещ на "Преди обед" открадна жената на колега от БНТ СНИМКИ

След мъчителни проучвания, кастинги, проби и умуване, проточило се с месеци, в Би Ти Ви най-после избраха новия водещ, който сяда до Деси Стоянова на мястото на Александър Кадиев в „Преди обед”. Това е 31-годишният актьор Петър Дочев. Вече той се конкурира за рейтинг с водещия на „100% будни” по БНТ Стефан А. Щерев, с чиято бивша жена има […]

Subscribe US Now