Когато Цветана Манева, Алекс Сърчаджиева, Александър Сано и Калин Врачански говорят “за любовта…”

На любовта са посветени толкова много представления, че едва ли можем да ги изброим. Най-силното чувство на света обаче си заслужава още един спектакъл. И то какъв.
“за любовта…” е на авторката Яна Борисова, която е награждавана цели четири пъти с Икар за съвременна драматургия, включително и тази година за пиесата си “Място, наречено Другаде”.
Новото ѝ представление ще представлява по-скоро театрално-музикално преживяване. И ще си заслужава да се види не само заради този любопитен формат, но и заради факта, че в него на една сцена ще се съберат известни актьори с различни интерпретации на познати и чисто нови текстове на един и същ автор.
Текстовете на Яна Борисова ще бъдат изпълнени от актьорите Цветана Манева, Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Калин Врачански, Дарин Ангелов, Петър Антонов, Филип Буков, Радена Вълканова, Боряна Братоева и други. Музиката е на композитора Милен Кукошаров, с когото Яна Борисова работи през последните години.
Спектакълът “за любовта…” е една нежна, смешна и покъртителна изповед на няколко души, които ежедневно се борят за правото си на любов и с ужаса от самотата.
Като се възползват от дадената им възможност да говорят свободно за чувствата си, героите ни въвеждат в объркания си и хаотичен любовен живот и разсъжденията си за него. Основни теми и опорни точки на тези откровения са правото на щастие, човешките дефекти, зависимостите, срамът и най-вече любовта и последствията от нея.
“Каня актьори, които много харесвам и обичам. Това са изключително талантливи артисти, които, освен че ме респектират, ме вдъхновяват и вълнуват, а това не е лесна работа. В този спектакъл всички те са мои герои от различни пиеси, писани по различно време, по различна причина и в различен контекст. Така авторът успява да събере своите герои на едно място, за да ги изслуша. Това ми се стори прелестна идея”, споделя авторката Яна Борисова.
“за любовта…” ще се играе в Пловдив (08.04.), София (24.04 и 19.05), Варна (02.06) и други градове. Цялата програма е тук.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Кристен Стюарт в 22 факта

Днес, 9 април, рожден ден празнува американската актриса Кристен Стюарт.  Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now