Когото Илон Мъск пак е на върха

През 2021 г. Илон Мъск измести основателя на Amazon Джеф Безос от първото място и така се превърна в най-богатия човек в света. Оттогава насам триото Илон Мъск, Бернар Арно и Джеф Безос периодично разменят местата си в класацията на милиардерите на Bloomberg.
За основателя на Tesla и SpaceX обаче миналата година беше пълна с изненади и обрати. Суматоха се създаде, когато той искаше да купи Twitter, тъй като не беше съвсем сигурно дали сделката в крайна сметка ще се изпълни. Стигна се дори и до съдебно дело. Накрая обаче Илон Мъск се сдоби с Twitter.
Заради това, че той доста започна да се фокусира върху новия си бизнес, пострада компанията му за електрически автомобили. Според данни на Yahoo Finance на 3 януари 2023 г. цената на акциите на Tesla са достигнали дъно от 108.10 долара.
За Илон Мъск обаче проблемите не свършват дотук. Той все още е изправен както пред съдебни искове, заведени от съкратени служители на Twitter, така и пред съдебни дела от наемодатели, които твърдят, че не е покрит наема на офисите на Twitter.
Е, явно малко по малко милиардерът някак стабилизира ситуацията. Този месец той написа в пост, че Twitter отчита “тенденция да достигне рентабилност” и че именно той е човекът, който трябва да “спаси” компанията от фалит.
Какви геройства може да направи Илон Мъск в мисията си, оставяме времето да покаже. Дотогава обаче той може да се похвали, че отново е начело в класацията на Bloomberg за най-богатите хора в света. Нетното му състояние сега е оценено на 187.1 милиарда долара.
Илон Мъск измества от първото място Бернар Арно, чието богатство възлиза на 182 милиарда долара, пише Insider.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато Кортни Кокс трябва да се оправдава заради принц Хари

Едва ли остана човек на тази земя, който да не разбра колко “скандална” е автобиографията на принц Хари. В нея той не само извади кирливите ризи на семейството си, но и се изказва провокативно за военната си служба и споменава известни личности извън кралския двор. Една от тях е Кортни […]