Кой е най-добре ухаещият град в Европа

Когато си представяме световен мегаполис, обикновено идеята ни за миризма е свързана с купищата боклук, който произвежда, и с всевъзможните зловония, които са резултат от различни човешки дейности.
Оказва се обаче, че има големи градове, които не смърдят, а ухаят. А най-приятно ухаещият град в Европа се оказва столица на наша съседка. Атина е начело на класацията от 30 града в Европа, които хората свързват с приятни аромати.
Проучването на компанията HAYPP изследва фактори като брой пекарни, магазини за цветя и парфюмерии. И се впуска в поетично обяснение за пъстрите улични пазари, ухаещи на подправки, свежа земеделска продукция и цвърчащи гръцки специалитети.
Така гръцката столица се сдобива с резултат от 8.3 по десетобалната система за ароматност. Чистотата на въздуха и ефективна система за сметосъбиране също са взети предвид, макар че самите атиняни не са много съгласни с попадането на града им в класацията, пишат Greek Reporter.
Ето и останалите най-добре ухаещи градове в Европа:
1. Атина, Гърция
2. Париж, Франция
3. Цюрих, Швейцария
4. Дъблин, Ирландия
5. Люксембург
6. Никозия, Кипър
7. Копенхаген, Дания
8. Букурещ, Румъния
9. Валета, Малта
10. Амстердам, Нидерландия

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

10 от най-странните имена, с които знаменитостите кръщават децата си

Всеки, който следи с интерес какво се случва в живота на любимите си знаменитости, се вълнува, когато научи, че им предстои да станат родители. Но дори още по-вълнуващо е да разберем името, което те са избрали за бебето си. Защото известните личности рядко се спират на някое често срещано име, […]

Subscribe US Now