Колко алкохол е позволен на кралското семейство

Трудно е да си представим празник без поне няколко наздравици. А когато става за дългата поредица от коледни и новогодишни дни, неминуемо да не вдигнем тостове с шампанско, коктейл или каквато и да е предпочитаната ни напитка.
Вероятно същото се случва и в британското кралско семейство. С тази разлика, че там има граница, която се спазва. “С ръка на сърцето мога да кажа, че абсолютно никога не съм виждал член на кралското семейство пиян”, казва бившият иконом на крал Чарлз Грант Харълд.
Той признава, че макар голяма част от членовете на фамилия Уиндзор да имат любими напитки и да не се стесняват да ги употребяват, никога не се е стигало до неудобни ситуации. Харълд уточнява, че е бил на безброй партита и не видял нищо подобно.
Той работи за Чарлз, когато последният все още е принц на Уелс от 2004 г. до 2011 г. По това време присъства на множество събития, където е наблюдавал и принцовете Уилям и Хари. “Дори с Хари не се е случвало”, допълва Харълд пред Hello.
Все пак бившият иконом разкрива някои от предпочитанията на фамилията. Според него Чарлз харесва шампанското Laurent-Perrier, докато кралица Елизабет е харесвала коктейл с джин и Dubonnet.
Принцът и принцесата на Уелс са любители на бирата – неведнъж Уилям и Кейт са виждани да се наслаждават на чаша гинес или лагер по време на официални събития.
Грант Харълд разкрива още, че по време на коледния обяд се спазват традиционните разбирания за поднасяне на виното – с предястието се поднася бяло вино, с основното (което обикновено е пълнена пуйка) – червено, а с пудинга за десерт – розе или розово шампанско.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Тъжната причина за раздялата на Марая Кери и Брайън Танака

2023 г. приключва с поредната новина за звездна раздяла – тази на Марая Кери и Брайън Танака. Информацията за края на връзката им се появи малко преди Коледа – сезон, който искаме или не, свързваме именно с Марая Кери. Едва и тя самата е щастлива да прекара коледните празници като […]

Subscribe US Now