Колко е струвало погребението на кралица Елизабет Втора на британците

Докато цяла Великобритания се вълнуваше от това колко струва цялата церемония по коронацията на крал Чарлз, британската хазна публикува други данни. От тях научаваме колко е излязло погребението на кралицата на данъкоплатците.
162 милиона британски паунда е общата сума, на която възлиза погребението и бдението в Уестминстър Хол. Най-много средства – 74 милиона, са похарчени за разходи, пряко свързани със смъртта на Елизабет Втора.
В тях са подсигуряване на сигурността на всички височайши гости, пристигнали за скръбното събитие, както и за хилядите поданици, дошли в Лондон или Уиндзор да покажат почитта си към покойната кралица.
Главният секретар на хазната Джон Глен казва, че основният приоритет на правителството по това време е да се увери, че “всичко е протегло гладко и със съответното ниво на уважение, като през цялото време се е гарантирала безопасността и сигурността на обществеността”, цитират го от Royal Central.
Ето и разбивка на общата сума от 162 милиона паунда:

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво ни очаква във финалните два епизода на "Ергенът"

Тази седмица Евгени Генчев ще сложи точката на втори сезон на романтичното риалити “Ергенът”. Това ще стане, след като пианистът реши на коя от трите дами ще предложи брак. На финалната права в състезанието за сърцето му останаха Елена, Валерия и Микаела. “И трите са изключително различни, но същевременно притежават […]

Subscribe US Now