Защо беше освиркана нидерландската принцеса

Принцеса Катарина-Амалия, която е престолонаследникът на нидерландския трон, навърши 18 години преди няколко месеца. От тогава задълженията й към държавата нарастнаха, макар тя да се отказа да получава доход от родината си, какъвто й се полага по закон, щом стане пълнолетна.
Ето че преди ден тя трябваше да участва в откриването на новия сезон на нидерландския парламент.
Известно като Prinsjesdag, събитието се състои през третия вторник на септември. Традицията е кралят и кралицата, както и престолонаследникът да присъстват на откриването, като кралят изнася и реч за политиките, които ще се обсъждат в предстоящия сезон в парламента.
Въпреки че пристигнаха бляскаво – в традиционната колесница и облечени супер официално, крал Вилем-Александър, кралица Максима и дъщеря им Катарина-Амалия не бяха посрещнати особено добре по улиците на Хага.
Причината бяха протестите на холандски фермери, които искат правителството да променят плановете си за ограничаване на ползването на азотни торове във връзка с емисиите на парникови газове. Принцеса Амалия и родителите им бяха посрещнати с освирквания и викове “предатели”, съобщават Royal Central.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Жените във "Фермата" шокираха: Майчинството е ад! СНИМКИ

Отглеждането на деца е колкото радост, толкова и тежко изпитание, но малко жени го признават. Две от участничките в риалитито “Фермата” обаче чистосърдечно споделиха, че майчинството тотално е разбило нервите им и е изцедило силите им. Първа в откровение изпадна Елена, която е финансов анализатор и има две деца. Ето коя […]

Subscribe US Now