Колко песни е написал все от членовете на Iron Maiden

Следващият път, когато се мотаем в някое гробище, не е зле да погленем човека до нас. Може да се окаже вокалистът на Iron Maiden Брус Дикинсън. Метъл легендата беше гост в немския YouTube канал EMP, където обсъжда вижданията си за творчеството.
“Мисля, че ако си креативен, тогава просто трябва да си наясно кога креативността може да се появи и да си готов да изоставиш всички тези обикновени неща, които всички останали смятат за важни за този специален момент”, обяснява музикантът, като допълва: “Което може да бъде много разочароващо за останалата част от човечеството, когато те искат да отидеш на вечеря, но всъщност ти искаш да напишеш последната страница от нещо, защото просто си в настроение.”
Дикинсън продължава да разкрива, че вдъхновението често го връхлита в необичайни моменти и на необичайни места. “Случва ми се, когато карам кола, което е много неудобно, защото искаш веднага да спреш и да напишеш нещо, а често не можеш”, отбеляза рокаджията. “Или докато се возя във влак например, колкото и да е странно. Но тогава някой започва да вдига шум и да ме разсейва и просто не мога да се концентрирам повече.”
Дикинсън признава, че предпочита да е сам, когато му хрумват идеи. И едно по-специално място предлага уединението, за което жадува. “Понякога отивам и просто се разхождам из гробището”, признава вокалистът на Iron Maiden. “Намирам, че това ме развеселява и вдъхновява.”
The Mandrake Project, първият самостоятелен албум на Дикинсън след Tyranny of Souls от 2005 г., излезе на 1 март. Той включва очевидно много подходящо озаглавения за този случай втори сингъл “Rain on the Graves”.
И като стана дума за вдъхновение и писане на песни, може би е редно да споменем, че Брус Дикинсън е един от членовете на Iron Maiden, който може да се похвали с най-голям брой написани песни. В неговия случай говорим за 43 от всички издадени албуми на бандата до момента.
И все пак Дикинсън заема второто място, защото първото е отредено за основателя на Maiden – Стийв Харис, който е написал цели 136 парчета. Трети е Ейдриън Смит с 43, следван от Яник Гърс с 29 и Дейв Мъри с 23.
Пол Ди’Ано, който е първият вокалист на групата създава само четири парчета, а по време на отсъствието на Дикинсън, Блейз Бейли, който го замества, пише 11 песни. На дъното на класацията е още един от бивш член – Клайв Бър, който е допринесъл само с две песни, докато барабанистът Майкъл Хенри Макбрейн, който е член на Iron Maiden от 1982 г. е написал само едно парче, разкрива Loudwire.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Какво събра Риана, Марк Зукърбърг, Бил Гейтс и Иванка Тръмп

От години Риана замени музикалния бизнес с този с бельо и козметика. Но тези дни всички говорят за поредната й изява на сцената, на която обаче малцина имаха възможността да се насладят. Барбадоската певица получи покана да пее на тържествата по случай предстоящата сватба на сина на най-богатия човек в […]

Subscribe US Now