Колко струва поддръжката на Koru – суперяхтата на Джеф Безос

Джеф Безос разбуни духовете, когато преди няколко години стана ясно, че ще инвестира милиони в построяването на уникална яхта за неговите нужди.
Е, суперяхтата Koru, създадена от нидерландската компания Oceanco, е факт и Безос вече я използва активно от още миналата година. И няма как да е другояче при положение, че платил за нея около 500 милиона долара.
Дългата 127 метра яхта има всичко необходимо, за да накара пасажерите си да се отпуснат и насладят на почивката. И този лукс идва на доста голяма цена за поддръжка.
Според Benzinga, годишните разходи за поддръжката на суперяхтата на Джеф Безос са в размер на 25 милиона долара. В тази сума се включват заплатите на екипажа, който наброява цели 36 души.
За гориво е изчислено, че на година се харчат около 500 000 долара, а застраховката е в порядъка на 5 милиона долара. Пристанищните такси също не са малко перо, особено на някои от най-скъпите места по света, които Безос посещава, където таксата на вечер е около 5000 долара.
Между 1 и 3 милиона долара на година струват комуналните услуги и различни други удобства и развлечения на Koru. Между 2 и 5 милиона долара пък се плащат всяка година за поддържането на луксозния интериор на суперяхтата.
Всички тези разходи може да ни се струват космически, но едва ли са какъвто и да било проблем за Джеф Безос. За 2024 г. състоянието му се оценява от Forbes на 194 милиарда долара, което го поставя на трето място в класацията за най-богатите хора на планетата.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Как изглежда (и колко е пораснал) биологичният син на Брад Пит и Анджелина Джоли

За разлика от възможността човек да види Брад Пит с някой от децата му, Анджелина Джоли не пропуска да се покаже с някое (или всички от тях) на публично място, демонстрирайки в колко прекрасни отношения е с наследниците си, което не може да се каже за бившия ѝ съпруг. През […]

Subscribe US Now