Крал Фредерик и Мери на първо официално посещение в чужбина като монарси

По всичко личи, че Фредерик най-после може да се изяви в пълния си потенциал. Доскорошният датски принц (да не се бърка с Хамлет) стана крал на 14 януари тази година след изненадващото решение на майка му кралица Маргрете да абдикира от престола.
Дни след като стана Фредерик Десети, се появи книга за живота и принципите му, а сега 55-годишният крал е на първото си официално посещение в чужбина в ролята си на монарх на Дания.
Той и съпругата му Мери пристигнаха в Стокхолм вчера, 6 май. Визитата им е двудневна, което не пречи да е изпълнена със символика. Фредерик и кралицата-консорт бяха поздравени от престолонаследницата на Швеция принцеса Виктория на кралската им яхта Dannebrog.
След това датското кралско семейство се прехвърли заедно с Виктория и съпруга й принц Даниел на шведската кралска баржа, с която тържествено пристигна до шведския бряг. Там Фредерик и Мери бяха посрещнати от настоящия шведски крал Карл Густав XVI – най-дълго управлявалия монарх в историята на Швеция.
Топовни салюти и музика, изпълнена от шведската кралска стража приветстваха датските монарси. Днес, 7 май, се очаква крал Фредерик и Мери да се срещнат с шведския премиер Улф Кирстенсон, предстои и посещение на военна база, пишат АР.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Спортистите, които присъстваха на MET Gala 2024

MET Gala е едно от малкото събития, които могат да съберат на едно място някои от най-големите звезди в света. И то не само актьори, риалити звезди и бизнесмени, но и спортисти. Понеже вече обърнахме внимание на някои от най-стилно и провокативно облечените звезди на MET Gala 2024, сега ще хвърлим един […]

Subscribe US Now