Кражба: Лили Иванова отмъкна едно от доверените лица на Дичо и то под носа му СНИМКИ

Лили Иванова е отмъкнала китариста на по-младия си колега Дичо, пише „Телеграф“.

„Репетициите започнаха! Новият член на LI ORCHESTRA – Иван Йорданов – Чери! Специални благодарности на Нов български университет и Георги Текев за гостоприемството!“, написа примата към последните си снимки, качени в социалните мрежи. 
Почитателите на певицата, които следят по-изкъсо работата й с музикантите, се позаинтересуваха дали Чери идва на мястото на дългогодишния й китарист Ангел Дюлгеров, който прави всичките й аранжименти и е автор на няколко от песните й като „Поетът“, „Дантелената примка на нощта“, „Вкусът на греха“ и други.
Отговорът дойде от общата снимка от репетициите, на която се виждат всичките музиканти от формацията и пловдивчанинът Ачо също е сред музикантите.
Това означава, че не го е сменила, а изглежда леко е втвърдила аранжиментите с две китари.
„За мен е чест“ – възкликна и самият Иван Чери. 

Лили Иванова стартира тазгодишното си турне от родния Кубрат през април, а след това изнесе още три рецитала в региона – Разград, Търговище и Ловеч.
От 15 юни във Враца започва новият лъч в Северна България. За града на Ботев, както и следващите в Монтана (16 юни) и Козлодуй (19 юни) билетите са разпродадени.
Все още се намират талони за вход за изявите й във Видин (20 юни), Велико Търново (24 юни) и Габрово (26 юни). Вторият й концерт в Ловеч (27 юни) също е разпродаден, както и в Плевен (28 юни).
През юли и август музикалната легенда ще изнесе по още три концерта, а от октомври е последната й за годината серия, завършваща на 4 декември в зала „Арена Армеец“.
Иван Йорданов – Чери е роден в София. Започва да опъва жиците в група Keep The Faith през 2008 г., а после преминава през „Торнадо“, Teophoria и Fat Bertha, свирил е дори в „Ахат“ по заместване.

Меломаните го познават най-много от групата на Дичо, където е съавтор с певеца на някои от песните му и повечето от аранжиментите.
„През последните години работя с Иван Йорданов-Чери и Алекс Лазаров и заедно творим. Те са млади музиканти, с които се получават песни в интересен стил и покрай тях гледам по новаторски начин на музиката“, казва за колегите си самият Дичо Христов.
Само преди няколко дни двамата имаха поредния концерт край морето и се щракнаха за фейсбука на една от масите на брега./show.blitz.bg

 

Източник: blitz.bg
Next Post

Истории, звезди, тенденции

Вижте интересните истории на деня, новини за звездите, тенденции и идеи за свободното време. Източник: blitz.bg

Subscribe US Now