Лео Меси на 20 и Ламин Ямал на 6 месеца – снимката, за която всички говорят

През последните три седмици всичко се върти около най-популярния спорт на планетата – футболът. Причините са две – Евро 2024 и Copa America.
И двата турнира са в заключителната си фаза и предстои да бъдат изиграни полуфиналните срещи, за да се определи кои два отбора ще спорят за титлите.
Една снимка, която няма общо с двата турнира, обаче накара много футболни фенове да говорят за нея. Става дума за фотография от декември 2007 г., на която 20-годишният Лионел Меси къпе шестмесечно бебе в пластмасово корито.
Интересното е, че бебето от снимката е не кой да е, а Ламин Ямал. 16-годишният футболист на Испания впечатлява с играта си на Евро 2024 и определено дава сериозна заявка за бъдещето.
Според The Athletic, снимката е публикувана в благотворителен календар за 2008 г. Инициативата е организирана от Барселона и каталонския вестник Diario Sport, а събраните пари от продажбите на календарите са дарени на благотворителни организации. 
Тази снимка, както и още няколко от същата фотосесия, бива споделяна в социалните мрежи от футболни фенове, които не могат да повярват, че е възможно един от най-добрите футболисти в историята да се е снимал с бебе, което в момента има потенциала да стане един от най-добрите футболисти.
“Това е нещо невероятно. Тогава никой не можеше да си представи, че това бебе ще бъде това, което е сега – и не можеше да знаеш също, че Меси ще стане това, което стана”, казва Джоан Монфорт, фотографът, заснел кадрите.
Монфорт казва още пред The Athletic, че е било изпитание да заснеме 20-годишен футболист и шестмесечно бебе, но е минало по-добре от очакванията му. Част от заслугата фотографът отдава на майката на Ламин Ямал, която е присъствала, разбира се, на снимките.
Той се е уверил, че родителите на Ямал ще получат копие от снимките, защото са пропътували 40-те километра от Матаро, където са живеели, до Барселона. Е, шест години по-късно Ламин Ямал пътува по тази линия често, защото става част от академията на Барселона.
В момента Ямал впечатлява с всеки изминал мач. Той дебютира за Барселона миналата година на 15-годишна възраст, а на 16 направи и дебюта си за националния отбор. На Евро 2024 пък се утвърждава като един от най-значимите играчи за отбора на Испания.
Интересното е, че по време на турнира Ламин Ямал не мисли само за футбол, а и за училище, защото му се е налагало да се явява на изпити. Те са били онлайн, разбира се, но тинейджърът е успял да ги вземе. Друга интересна подробност около младия футболист е, че Испания ще трябва да плаща глоба, ако той бъде на терена и играе след 23 часа местно време.
Причината е, че в Германия законът забранява непълнолетни лица да работят след този час, пише Bild. Всъщност законът забранява на лица под 18 години да работят след 20 часа, но изключение се прави за спортисти, които могат да изпълняват задълженията си до 23 часа.
Глобата, която испанската футболна федерация може да понесе, ако Ламин Ямал играе след този час, е в размер на 30 000 евро. Предвид ключовата роля, която тинейджърът има в отбора, едва ли тази глоба би спряла испанците.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

14 години след Световното в Южна Африка - Шакира отново на сцената на футболен стадион

За цялата си дългогодишна кариера Шакира може да се похвали с редица значими постижения и достигането на ранга на суперзвезда. Но не си дава и миг почивка от музиката и продължава да създава парчета и да пее с голяма страст. През март колумбийката издаде своя 12-и студиен албум Las Mujeres […]

Subscribe US Now