Лорън Санчес с ново поприще

Няма много неща, които Лорън Санчес да не може да прави – от работата като новинарски репортер до това да се научи да управлява хеликоптери и да създаде своя собствена авиационна компания. Но тя казва, че най-новото й начинание, издаването на първата й детска книга, е мечта, която се е родила в главата ѝ от няколко десетилетия. 
“Имам тази идея от дълго време”, казва 54-годишната Санчес пред People за първата си книга The Fly Who Flew to Space, която ще се появи в книжарниците в САЩ на 17 септември.
“Но беше малко по-различно, когато си го представях преди много години. Тогава ставаше дума за муха, която се заклещва в хеликоптер. Всъщност по това време се учех да пилотирам хеликоптери и това ми се случи наистина. Помислих си: “О, вижте тази малка муха, която лети.'”
Същата вечер Санчес разказва на децата си за малката муха, която взима със себе си да се вози. “Няма ли това да е страхотна детска книга? Мухата може да види всички тези невероятни места, когато е в хеликоптера с мен”, спомня си думите си журналистката, носител на Еми. През годините идеята ѝ си остава, но тъй като животът й се променя заедно с партньора ѝ Джеф Безос, някак естествено се променя и сюжетът. “Когато Джеф отиде в космоса, аз си казах: “Тази муха трябва да отиде в космоса”, добавя тя.
Все пак идеята си остава само идея до новогодишната нощ преди няколко години, когато тя си поставя обещания и цели за бъдещето. “Винаги има такива решения от типа “Искам да бъда мил, искам да бъда добър човек”, но се опитвах да измисля нещо друго, което мога да направя”, казва тя. “Тогава синът ми Евън каза: “Мамо, защо не напишеш онази книга, за която винаги говориш?” Казах: “Добре, това ще бъде една от целите ми! След като го кажете на глас, особено пред децата си, трябва да започнете да пишете. Написах я в рамките на шест месеца, след като заявих, че ще го направя.”
The Fly Who Flew to Space, която вече е налична за предварителна поръчка, проследява историята на Флин -муха, която не е най-добрата в училище, но въпреки това иска да преследва мечтите си да стане астронавт. Един ден, докато проучва ракетната компания по пътя в Западен Тексас, Флин се озавава на ракетен кораб, който случайно излита с Флин на борда. Флин намира нови приятели в лицето на астронавтите, а също така научава за Земята, нейните ценни ресурси и защо се нуждае от защита.
Санчес, която отбелязва, че книгата ще бъде издадена и на испански език, казва, че харесва, че е успяла да включи няколко толква важни послания в една книжка с картинки. “Една от темите е, че всеки учи по различен начин и дори ако училището е трудно, това не означава, че няма да можете да преследвате мечтите си”, казва тя. “Друго нещо е, че Флин се издига и вижда света, а след това слиза и осъзнава, че наистина иска да помогне за спасяването на планетата. Друга важна тема е приобщаването. Астронавтите приветстват Флин в, което смятах за важно”, разкрива още Санчес. 
Постъпленията от всяка продажба на книгата ще отидат в полза на организации, които са специализирани в ранното образование в STEM (обучение, което е фокусирано върху наука, технологии, инженерство и математика), както и организации, които предоставят ресурси на деца, борещи се с дислексия и други обучителни увреждания.
Що се отнася до самото писане, Лорън Санчес казва, че е изненадана колко трудно се е оказало, особено след като има толкова много опит в писането.
“Хората може би не помнят или може би не осъзнават, че съм писала през цялата си кариера”, казва тя. “Когато бях репортер, написах всичките си истории, а след това, когато бях водещ, трябва да пиша отново през цялото време. Така че пиша от наистина дълго време – просто никога не съм писала книга досега”, разкрива половинката на Джеф Безос и допълва, че е открила, че това никак не е лесен процес, но въпреки го намира за много забавно преживяване.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Първите думи на Мадона след събуждането от комата

В момента Мадона е на планираното си турне до края на април, когато ще го завърши с пет концерта в Мексико Сити. Певицата стартира дългоочакваната си обиколка миналия октомври в Лондон, където от сцената сподели за стряскащото преживяване, което я бе принудило да отложи датите. “Не мислех, че ще успея. […]

Subscribe US Now