Малин Кръстев изплю камъчето и призна защо са махнали “Господари на ефира”

Легендарният водещ Малин Кръстев открехна леко завесата около махането на предаването „Господари на ефира“ от ефир.

Там той беше дълги години заедно с Геро, Зуека, Мария Игнатова, Рачков и Ненчо Балабанов.
„Едно време комунистите са избили бързо цялата интелигенция и са я натикали по затворите, сега ни убиват бавничко“, това заяви актьорът Малин Кръстев в интервю с Деси Банова-Плевнелиева по Нова телевизия.
Звездата на сцената и екрана изпадна в откровение за живота на актьорите и творците като цяло. Той изобщо не спести критиките си към културната политика на държавата в последните 30 години.

“30 години се борим да оцелеем, защото българската култура се прави не “поради”, а “въпреки”, заяви Кръстев.
“Убиват ни несъзнателно, защото тези хора не разбират това, което правим. Те нямат национално мислене какво е българският език и култура. Ние за тях сме някакъв излишен лукс”, допълни актьорът.
Малин Кръстев обясни, че това е причината да се откаже от преподавателската си дейност. “Съжалявам, обезверих се”, призна с болка любимецът на публиката.
Той добави, че има вътрешен конфликт да вижда как млади хора харчат парите на родителите си, за да станат актьори. “Държавата им казва: “Вие не ни трябвате!”, обясни Кръстев.
Той разказа, че с Герасим Георгиев – Геро са похарчили лични пари, за да осъществят спектакъл на възпитаниците си в театралния колеж “Любен Гройс”.
“Същата година национален фонд “Култура” даде 100 000 лева за някакво транс шоу, ние кандидатствахме за 3000 лева и ни отрязаха. Нашият проект се оказа недостоен”, разказа Кръстев.
“Това е и скандално, и тъжно”, призна натъжена Деси Банова-Плевнелиева.
“Какви ли работи не направиха, за да ни махнат от ефир”, това каза Малин Кръстев за легендарното предаване “Господари на ефира”.
Той призна, че се е включил в него само защото Маги Халваджиян го убедил, че такова нещо не е правено в българска телевизия. “Направихме 20 години, през какво ли не минахме”, каза Кръстев. Той заяви, че все още чака чудото България да даде 1% от БВП за култура./show.blitz.bg
 

Източник: blitz.bg
Next Post

Какво е да си бил в изчезналата подводница Titan

Изчезването на подводницата Titan, която имаше за цел да отведе петимата си пасажери на борда максимално близо до потъналия Титаник, е трагедия. Все още има да се изяснява какви са точните причини за имплозията (смачкване от външното хидростатично налягане на околната вода), която се смята, че е довела до мигновената смърт на […]

Subscribe US Now