Megalopolis – филмът на Франсис Форд Копола, който никой не иска

Франсис Форд Копола е сред легендарните режисьори, които винаги предизвикват интерес у хората с новите си филми. Megalopolis е най-новият му филм, който е наистина интересен.
Като започнем от факта, че Копола е започнал да пише сценария на филма още през 1983 г., но успява да го завърши и осъществи едва сега.
Според The Hollywood Reporter, Megalopolis е струвал 120 милиона долара, като не са се намерили продуценти и студио, които да повярват в проекта. Ето защо голяма част от парите са дошли от продажбата на винарната на Копола.
Към момента Франсис Форд Копола не успява да намери разпространител, като през март е показал филма на ръководителите на Universal, Netflix и Sony, но поне засега никой не е проявил сериозен интерес.
За Megalopolis не се знае кой знае колко много, само че действието в научно-фантастичния филм ще се развива във въображаема съвременна Америка. Всичко ще се върти около талантливия артист Сесар Катилина (Адам Драйвър), който е намерил начин да пътува във времето и иска да се пренесе в едно по-добро бъдеще.
Megalopolis ще бъде представен официално за първи път на 17 май по време на филмовия фестивал в Кан, а по този повод бе пуснат и тийзър. От него не разбираме почти нищо повече за сюжета, но пък ни става ясно, че ще бъде наистина шантаво и необичайно. Движещи се статуи, рухващи сгради и много шарени изпълнения.
Освен Адам Драйвър, в другите роли ще видим Натали Еманюел, Обри Плаза, Шая Лебов, Джон Войт, Лорънс Фишбърн и Дъстин Хофман. Засега е обявено, че филмът ще бъде пуснат през 2024 г., но няма и конкретна дата.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато Саня Борисова заведе "Никога не е просто секс" в Кан

През последната седмица в България все по-усилено се говори за 77-ото издание на филмовия фестивал в Кан. Основна причина за това е филмът “Стажантът”, в който родната актриса Мария Бакалова влиза в ролята не на кого да е, а на първата съпруга на бившия американски президент Доналд Тръмп.  Ако за […]

Subscribe US Now