Сода за хляб и оцет – как да измиваме правилно плодовете и зеленчуците с тях

Още от деца знаем, че всички плодове и зеленчуци трябва да бъдат добре изминавани преди да ги консумираме. Просто защото по тях може да има останала пръст и други замърсявания.
В социалните мрежи напоследък пък се споделят и предлагат все повече видеа, в които различни хора ни подстрекават да минем на следващо ниво в миенето на плодовете и зеленчуците.
Като най-разпространеният съвет е да ги накисваме във вода, към която сме прибавили малко сода за хляб или пък оцет. Твърденията са, че по този начин премахваме голяма част не само от замърсяванията по плодовете и зеленчуците, но и пестицидите.
Оказва се обаче, че не е задължително да прибягваме до този метод, а и той може да има нежелан ефект. Кариса Галолей, която е диетолог, казва пред CNBC, че наистина има изследвания, които показват, че изпозлването на сода за хляб при почистването на плодовете и зеленчуците намалява значително повече бактериите по тях.
“Но както содата за хляб, така и оцетът могат потенциално да повлияят на целостта на продукта, като го накарат да се развали по-бързо или да има различен вкус”, уточнява още тя.
Всъщност Кариса Галолей съветва да мием продуктите под чешмата със студена вода, а с помощта на хартиена кърпа да отстраним всички замърсявания по тях. Ако не смятаме да ядем измитите плодове и зеленчуци веднага, то е хубаво да ги подсушим добре след измиването.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Миранда Кер в 22 факта

Днес, 20 април, рожден ден празнува австралийският модел Миранда Кер. Източник: Lifestyle.bg

Subscribe US Now