Милионите, от които Гарет Бейл се отказа

Последните няколко сезона може и да не са от най-силните за Гарет Бейл, но той си остава един от най-добрите футболисти в световен мащаб.
Около бъдещето на уелския национал се спекулира от много време, но най-сетне бе потвърдено, че той ще напусне Реал Мадрид. Няма обаче да се присъедини към друг голям европейски гранд, а ще поеме в посока Америка.
Бейл ще е едно от новите попълнения на Лос Анджелис Галакси, като веднага човек би си помислил, че заплатата му ще е сред най-високите в MLS. Е, да, ама не.
Според източници на Los Angeles Times, заплатата на Бейл няма да има нищо общо с досегашната му и той ще вземе едва 1.6 милион долара за срока на договора си, който е за една година. Това е голямо намаление в сравнение с досегашното му възнаграждение в Реал Мадрид, където взимаше по 20.3 милиона долара на сезон, пише Marca.
Най-високоплатеният футболист в MLS е Лоренцо Инсиние, който печели по 12.42 милиона долара на година. На второ място остава Джердан Шакири с 8.15 милиона долара, а на трето е Чичарито – шест милиона долара.
От SPORTbible разбираме, че Дейвид Бекъм и неговия Интер Маями ще се окажат също печеливши от трансфера на Гарет Бейл. Интер Маями трябва да получи 40 000 долара компенсация от Лос Анджелис Галакси.
Просто защото според правилата на MLS Галакси са привлекли футболист, който е бил сред трансферните цели на противника си.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Когато Machine Gun Kelly е искал да се самоубие

От далеч си личи, че Machine Gun Kelly и Меган Фокс не са като всяка друга известна двойка. Най-малкото не са много онези, които пият от кръвта на любимия. Факт е обаче, че двамата изглеждат много щастливи заедно и вероятно съвсем скоро ще разберем, че се оженили. Но не всичко във […]