Мисли ли Григор Димитров за края на кариерата си

Годината започна изключително добре за Григор Димитров, като най-добрият ни тенисист спечели турнира в Бризбейн, Австралия, а след това се представи достойно и на първия за годината турнир от Големия шлем – Australian Open.
След толкова много мачове в рамките само на един месец бе ред и на почивка. От профила на Григор Димитров в Instagram знаем, че през последните няколко дни той е в България, като е посетил родния си град Хасково, разбира се.
Покрай прибирането си Димитров даде и интервю за bTV, в което говори за най-различни теми, а една от тях бе тенисът, разбира се. Най-добрият български тенисист казва, че много неща определят това кой ще излезе победител от даден мач.
Не само психологическата настройка и издържливост са важни, но и много други фактори като опит например. “Прекалено много фактори са, за да посоча само един.” Григор Димитров смята, че сега е по-добър и зрял тенисист, отколкото е бил през 2017 г., когато дойде и последната му титла.
Колкото до работата си с Дани Валверду, тенисистът казва, че двамата са изключително силни характери и много често си казват нещата такива, каквито са. А на последните турнири не е бил до него, защото е имал лични причини, но българинът казва, че през следващите няколко ще е до него и ще го напътства.
Една от големите мечти на Григор Димитров в кариерата му – спечелване на турнир от Големия шлем, остава жива. “Не знаеш какво ще се случи. Докато имаш ракета в ръката, имаш шанс. Не иска да отписвам тази мечта, защото тя е може би една от мечтите, които ме карат да се подобрявам, да се трудя, да влагам още по-големи усилия.”
Димитров смята, че в момента прави нещата на много по-високото и професионално ниво от преди и една от причините е, че е по-близо до края на кариерата си. 

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Нина Добрев и Шон Уайт са "груби и неучтиви" - кой нарече така звездната двойка

Както стана известно наскоро, Нина Добре, половинката ѝ Шон Уайт и техни приятели се отдават на заслужена зимна ваканция във Франция, където двойката прекарва по-голямата част от времето си в каране на сноуборд. Разбира се, не може без обичайните, съпътстващи всяка ваканция глезотии, като похапване в някой хубав ресторант насред ски […]

Subscribe US Now