Мръсните тайни на Илон Мъск

Новата биография на технологичния магнат, предприемач и научен ентусиаст Илон Мъск е планирана да излезе на щандовете на 12 септември 2023 г. Книгата, озаглавена Elon Musk, прави редица удивителни твърдения и заявява, че ще отведе читателите зад създаването на един от най-успешните и брилянтни умове на времето.
Американският писател, журналист и биограф Уолтър Айзъксън, който има бестселъри за Стив Джобс и Айнщайн, е човекът написал и тази биография.
Биографията се фокусира главно върху проблемните отношения на Мъск с баща му, противоречията на характера му, големите му мании, като например за… Наполеон, подробности за дъщеря му, южноафриканските му корени и пътуването му до поглъщането на Twitter (понастоящем X), което я прави привлекателмо четиво.
Какво да очакваме в биографията на Илон Мъск
За Мъск и сина му/дъщеря му
Книгата изследва много за връзката на Илон Мъск с неговия 19-годишен син Ксавие Александър Мъск, който стана жена и как разривът между двамата го е засегнал дълбоко.
Според откъс от книгата, публикувана от The Wall Street Journal, когато е на 16 г., Ксавие изпраща съобщение на съпругата на брата на Мъск, казвайки: “Хей, аз съм трансджендър и сега се казвам Джена. Не казвай на баща ми.”
През 2020 г. калифорнийски съд й дава разрешение да промени официалното си име на Вивиан Джена Уилсън, като я признава за жена. People съобщава, че тя избира друго име, поради полова идентичност и че вече не желае да бъде свързвана с биологичния си баща.
Докладът на WSJ цитира Мъск от откъса, който казва: “Тя отиде отвъд социализма, за да стане пълен комунист и да мисли, че всеки богат е зъл.” Айзъксън заявява в книгата: “Разривът го нарани повече от всичко в живота му – почти толкова, колкото смъртта на първородното му дете Невада.”
Новата къща на Илон Мъск
Преди официалното представяне на книгата, Айзъксън споделя бегъл поглед към “спартанската къща с две спални” на Илон Мъск в Бока Чика, Тексас. Писателят обещава да проучи причината, поради която главният изпълнителен директор на SpaceX решава да продаде своите пет големи къщи през 2020 г. и да направи това скромно място свое основно жилище в предстоящия си роман.
С ракетни модели, скромна кухня, дървена маса и няколко стола, мястото излъчва минималистично настроение. От тази дървена маса милиардерът приема обаждания и свиква ежедневни работни срещи.
Илон Мъск и X
Началото на 2022 г. е период на размисъл и съзерцание за Илон Мъск. Година след като SpaceX прави голямо постижение, като изстрелва 31 ракети в орбита, Tesla продава 1 млн. коли, а Мъск става най-богатият човек на земята. Той чувства необходимостта да погледне отвъд и да направи някои значителни промени.
Мъск казва на Айзъксън: “Трябва да изместя начина си на мислене от кризисен режим, който е бил вече около 14 години или може би по-голямата част от живота ми.” По това време той влиза в глобалните заглавия с новината за придобиването на Twitter за 44 милиарда долара, за да стане негов едноличен собственик.
Според Marca, Мъск е казал на Айзъксън, че основният мотив зад купуването му в Twitter е да се справи с, както той нарича, “вируса на пробудения ум”, с който се бори цяла Америка, включително отчуждената му дъщеря. В доклада се посочва, че шефът на Tesla е засегнат от промени в настроението, които повлияват на покупката.
След поредица от събития, които стават новини, включително оттегляне от закупуването му и дори обмисляне на създаването на собствена платформа за социални медии от нулата, поглъщането на Twitter е успешно и впоследствие е преименувано на X.
Дни в Южна Африка
Биографията се задълбочава и в детството на Мъск в Южна Африка, където той се сблъсква с много тормоз, докато расте. При един докладван инцидент той е брутално ритан и хвърлен по бетонни стълби от група побойници, заради което е в болница за една седмица.
Бащата на Мъск също има сериозно въздействие върху психиката му, което в крайна сметка го превръща в твърд, но уязвим мъж, жаден да поема големи рискове. Той развива чувство за иницииране на различни мисии и изключителна решителност.
Въпреки всички любопитни неща в книгата, има достатъчно подробности, които биографията на Айзъксън предпочита да пропусне. Според статия в New York Times, Айзъксън не обръща внимание на някои от странните мании на милиардера и пристрастяванията на Мъск, съмнителните му приятелства, както и слуховете за секспартита или парадоксални срещи с неговия добър приятел Леонардо ди Каприо и Памела Андерсън във вилата на техен приятел.

Източник: Lifestyle.bg
Next Post

Нечовешкият работен график на 12-годишната Майли Сайръс

Майли Сайръс е под светлините на прожекторите още от детските си години. На пръв поглед това може и да изглежда като нещо много яко, но всъщност действителността е по-различна. В серия от видеа в TikTok изпълнителката е решила да разкрие повече за себе си. В един от последните ѝ клипове разбираме […]

Subscribe US Now